torsdag

Oj vilken lat dag det har varit idag! Vaknade vid 12 och sedan gick ner för att äta lunch i matsalen och sedan var det lite slösurfande på datorn för att sedan sova och vakna till middagen! Känner fortfarande en trötthet efter tentorna så jag antar att jag behövde sömnen, skall gå tidigt i säng idag också! Igår var det ju välkomstkonserten för amerikanarna, vilket duktigt band! Fick gåshud under flera låtar. Sedan var det en buffe och sedan bestämde sig några av oss för att gå ut. En av de spanska killarna har sin bil med sig, en snygg vit mercedes med tonade rutor, men när vi skulle åka alla i den, vi fick sitta fyra i baksätet, så kändes det som vi var ett riktigt kriminellt gäng för spanjoren spelade riktigt hög hip/hop/RnB , rökte i bilen och självklart körde som en galning, men vi överlevde och lite kul var det. Hur som helst började vi kvällen på Café Momus där vi nu har lärt känna ägaren, sedan gick vi till empire och däreefter någon bar som jag inte kommer ihåg namnet på. Tre av de nya amerikanarna (amerikanskor om man skall vara korrekt) följde md vilket var kul att lära känna lite nya människor.
Ikväll skall jag inte göra någontin! Gud vad skönt!

lite korrigering

Okej jag tror jag hade lite fel... Det var nog en dejt! En väldigt trevlig sådan med en väldigt trevlig och snygg kille! Han visade mig runt lite i Bologna, och några fler av de sju hemligheterna som finns i Bologna, sedan en kaffe på via dell'Indipendenza. Nu väntar en välkomst konsert för amerikanarna och antagligen utgång ikväl!! En väldigt glad tjej önskar er en fortsatt trevlig kväll!
bacio

Onsdag och redan rastlös

Nu skall jag kila ner på stan och träffa en italienare som också är fäktare, Valerio, lite nervös hehe men det är ingen dejt SOM TUR ÄR! Hoppas han pratar bra engelska om min italienska inte räcker så långt eller jag får blackout som under tenta. Nya mössan är på iaf!

Puss OCh Lisa tack skall du ha för du vet vad! I appriciate it very much!

Jan. 29, 2013

Okej skulle tränat, blev inte så. Skulle bara vila 20 min men hörde inte klockan och vaknade fyra timmar senare. Är fortfarande supertrött men kommer nog inte kunna sova nu på ett par timmar haha. Herregud jag har en månad nästan helt ledig och jag är redan rastlös. Hur skall detta gå? Skall sätta mig och kolla igenom vad man skall se i Bologna, börja läsa en bok som jag fick av Annamaria (Carris mamma) innan jag åkte, Rättvisans rebell! Verkar superbra! Skriva lite vykort, sedan skriva ner benarbetsövningarna som vi gör här så jag inte glömmer och sedan, lite tantig som man är så skall jag lösa sudoko, förhoppningsvis är jag trött efter det och kan somna. Oh jo seda skall jag ta en riktigt varm dusch, det tar på axlarna när man sitter framfr datorn hela dagarna och pluggar!!

Hoppas jag kan sova senare bara!
Puss och kram

CILTA

Hej vänner! har precis kommit hem efter en lunch på stan samt ett muntligt "test" för att se vilken nivå man skall vara på i italienska kursen. Många australienare och spanjorer och det bjöds på många skratt då vi både skulle ha rollspel, presentationer och allt möjligt.
Resultatet får vi den första februari. Nu är det riktigt kallt i Bologna. Men på torsdag skall det vara 10 grader! Känner verkligen av tröttheten i kroppen och framför allt huvudet nu efter alla dagars plugg, men det blir träning ikväll och jag lämnar campus inom en timma. Imorgonn är det lite längre sovmorgon och sedan skall jag träffa en italienare, Valerio, som också är fäktare och känner två av alla fäktarna på cluben samt de två holländska tjejerna! I natt kommer jag sova gott det säger jag er! Rean här är galen just nu, köpte denna mössan som en "present för jag klarat tentan" till mig själv för bara 5 euro! Nu skall jag dricka mitt kaffe, ta min tvätt och sedan vila några minuter. A dopo! Ciao

the day

Hej vänner! En liten summering av dagen. Gick självklart inte upp kl 0500 för kroppen sa nej, blev istället kvart i sju, gick ner till Mensa och hämtade frukosten som vi får - inte mycket men kaffet är gott och starkt. Tog upp det på rummet och där satt jag och läste igenom allt igen. Denna kursen har verkligen innehållet alla fält, från institutioner till lagstiftande, internal market, human rights, anti-trust and monopolies, med mera, Detta skapar en form av vagande känsla som ena stunden går från att "jag klarar detta" till "fan det kommer gå åt helskotta". Illa mående och lite yr (typ svimfärdig) så gick jag till tentan. Det var i vanlig uppståndelse väldigt kaosartat på fakulteten (italiensk byråkrati och organisering när det kommer till liknande saker som denna är INTE något exempel att efterfölja). Jag var beredd frå förra tentan att vi skulle kunna få vänta länge, men det var några erasmusstudenter som inte var det. En tjej hade en tenta till att ta i dag OCH ett flyg att ta vid 6 tiden. För att hon skulle gå på bal i Wien. Jag vill också gå på bal i Wien, men det är en annan sak att skriva om vid ett annat tillfälle. Det var italienska studentern som tog en annan tenta samtidigt så det var folk ÖVERALLT, ståendes mot väggar, sittandes på golv, stolar eller de som inte fick plats fic stå ute i kylan, det var helt enkelt en ironisk känsla av att vi alla skulle genom gå en bedömande fas som skulle antinge gå åt helvete eller få oss att se dagens ljus. Flyktingar från hetsiga studietider till fri medborgare för några veckor. Anna, som den här tjejen som skulle på bal, hette, lyckades på något sätt att få gå före väldigt många studenter (antagligen för att hon hade en till tenta), hon hade berättat för mig att hon nte pluggat länge, ingenting den senaste veckan, och när hon kom ut och klarat den, då kändes det lättare, i ungefär tre andetag till de ropade mitt namn. SChwwoom sa det och pulsen var nästan lika hög som vid förra tentan. Tänkte att det är lika bra att vara ärlig och säga att jag var jättenervös. Så jag gjorde det. Det var inte professoresan som utvärderade hos idag utan hennes lilla "staff". Så kom frågorna, jag var så nervös att jag ibland inte hittade dene exakta termen utan fick förklara mig fram. När orden kom "I think this is enough" visste jag inte vad jag skulle tro. Så jag frågade och de sa att jag klarat den, de bad mig sedan att vänta en minut utanför så de skulle kunna bestämma betyg. Seda hämtade de in mig, jag fick mitt betyg, VG, och sedan var det Verbalizzazione - vilket är när professorn sätter dit sin underskrift, sitt namn, kurs och en poäng på vår "libretto". Libretto är egentligen en liten bok, tänk er ett pass, som italienska studenter måste ha med sig vid varje tenta för att professorn skriver in betygen där. Erasmus studenternas libretto består av ett papper....

Glad gick jag därifrån för att äta sushi med Hannah, klockan var då tolv och jag hade väntat i tre timmar och inte ätit på över fem timmar. Efter sushi blev det liten runda på stan och sedan en kaffe för Hannah och en spritz för mig. Väl hemma så var det bara att byte om och vänta på att Simone, en fäktare skulle komma och hämta mig så vi kunde åka till fäktningen ihop. Detta för att jag skulle slippa ta bussen i världens förbannade snöregn som bara brakade ner.
Vår Maestra var tydligen bortrest men träningen blev bra ändå, har inte tränat på en vecka och jag märker att mina knän inte mår bra av det, speciellt int det knäet som jag skadade. Måste hålla igång för att ha cirkulation där jag hade inflammation! Här kommer det aldrig kunna bli någon soffpotatis av mig inte.

Hur som helst, skulle firat tentan med en tyska men jag är så trött att jag skall bara sova. Imorgon börjar nya äventyr! berättar mer imorgon puss och godnatt!

FREE SPRIRIT

IM A FREE SPIRIT AND GONNA ENJOY ONE MONTH IN ITALY !!!

klarade tentan, herregud fick 28 av 30, fråga mig inte hur det gick till för jag var så jävla nervö att jag till och med glömde av frågorna efter tentan när folk frågade vad jag fick för frågor. Berättar mer ikväll för nu är det fäktning

puss

God please have mercy

Mitt huvud känns som en blöt tvättsvamp. Jag läser, men blandar ihop saker som jag kan, mina ögon är lite röda som på en drogmissbrukare, jag mår illa av trötthet, jag kan stirra på ord som "Commission" utan att få något sagt - även jag vet allt vad som innebär. Orkar inte tänka på engelska men när jag läser på svenska blir det värre. Nej jag tror det är dags att sova. Klockan ringer 0500 imorgon och då läser vi igen om de sista, sedan är det bara att hoppa att Gud är med mig. God bless me.

Till Anki och Lisa

Åh jag räknar dagarna med och det är inte långt kvar nu! Det kommer nog vara värmare när ni kommer hit, det skall vara 10 grader på torsdag :) Hörde om Gunbritts födelsedag av Pappa, bra att ni hade kul och jag önskar jag kunde varit med men det får bli när jag kommer hem till Göteborg igen! Nu är det bara fokus på tentan på måndag men efter det skall jag gå och kolla in ert boende som jag lova :) kramar

Rättelse

Liten rättelse, det var inte Indien utan Bangladesh!

Så nu har jag tagit reda på vad som händer med indierna utanför. Jag frågade i receptionen och tydligen är det val till ambassadör för ambassaden här i Italien. Så då var ett av alla frågetecken utreda för dagen! Nu återstår frågetecknen till tentan att reda ut!
Bacione

checking in

Hej bloggen och godmorgon! Checkade ut från studierna i natt 0300 och idag återtas de upp! Mkt att läsa men det är kul så det gör ju det hela lite lättare!

Nu pågår det något form av val vid den kulturella klubben som har sitt säte mitt emot camplus. Massa indier som springer runt med vallappar hit och dit, skall kolla upp mer sedan vad det gäller! Nu kaffe och studier! Puss

Jordbävning

Hej vänner! Då har det varit ännu ett avskedstagande idag för Suzanne åker hem till Holland på måndag. Tråkigt men det är så det kan vara ibland. Dock har vi redan smidit planer om framtiden, eventuellt en resa i asien efter att vi är klara med vår utbildning. Suzanne är en person som jag inte känner jätteväl men som jag har klickat direkt med! Hon är alltid glad och vi har superkul ihop! Läste tidningarna precis och tydligen har det varit jordbävning i Bologna, 4,8 på richertskalan, men det är ingenting jag har märkt.. hm konstigt.


Nu har jag återgått till mina studier och det är roligt ämne att plugga till inför tentan eftersom det har att göra med min praktik på svenska representationen för EU kommissionen som börjar i mars. Dock pendlar jag nu från att känna att detta går kalasbra till att det inte alls kommer gå bra.. vi får se. om jag inte klarar den har jag ett till tillfälle på mig, den 12 februari, men jag hade hellre velat vara ledig från måndag..

Lite bilder från dagen!

 

Fredag

Hej vänner! Idag är det Sooooool i Bologna och vårkänslor har kommit! Så himla härligt! Annars har det varit ganska deppigt med att det regnat hela tiden eller varit grått.. Idag väntar en dag till av pluggande, det är otroligt mkt men väldigt roligt så då brukar det vara lätt eller hur ? Hoppas jag har rätt på en punkten iaf. Vid 14.00 skall jag sträffa Suzanne från Holland och då är det återigen dags för ett avsked. Sorgligt men roligt att träffa henne. Min sjukdom har mirakulöst blivit bättre, har bara lite hosta och snuva och fortfarande lite ont i halsen så det blir ingen fäktning - de andra åker nämlign till Rom för en tävling men eftersom jag har tentan på måndag och varit sjuk så har jag inte direkt de bästa chanserna med mig. Blir fäktning med min nya rosa handske på måndag istället! Vi hörs lite senare!

Pusspuss

På bilden ser ni Porta San Donato! Stads kärnan i Bologna har ett antal sådana här portar (ca 10 tror jag ) som ligger runt staden som en cirkel, dessa användes för flera hundra år sedan som försvarspositioner, då med en mur mellan alla portar, idag finns bara portarna kvar men jag tycker de är väldigt vackra och charmiga, tänk på vilka historier som ligger begrava inom dessa portar!

*

hej vänner! Gud vad trött jag var i morse, satte klockan på 0800 och gick upp 10.00 - säger nog en hel del om mitt tillstånd just nu. Pluggade till två i natt och med infektion i kroppen verkar det som jag behöver sömn. Har sagt till min maestra att jag inte kommer denna veckan för vill inte träna med ont i halsen. De andra tjejerna åker till Rom för en internationell tävling imorgon - jag kan inte följa med för har tentan.. åh så irriterande, har aldrig varit i Rom och hade verkligen vela tävla en tävling där. Men det får bli när jag är frisk och inte har några tentor. Har fått så gulliga kommentarer av Staffen som jobbar här på camplus ang min tävling, flera undrar om nästa är nära Bologna och om de kan komma och titta, jag fick till och med ett mail av en Giuseppe som jobbar här, har dock ingen aning om vem det är. Idag precis som igår och resten av veckan är det plugg fram till 20.00 då det är middag och sedan plugg igen. Hoppas verkligen jag klarar tentan på måndag, för det gör mycket att ha fem veckor helt ledigt än "bara" två. Pappa när du läser detta kan du väl maila mig om du skall komma ner och hämta hem mig eller inte :) Nu är det fokus! Puss

Baci

Åh gud, fyra bortslängda timmar från tentaplugget, men två timmars perfekt övning för min hörförståelse i italienska. Denna kvällen så åkte jag halv sju till fäktningen, kl 20.00 skulle det vara någon form av sponsormöte, där ett företag som säljer madrasser skulle försöka sig på att sälja dessa till oss, total summa ca 40.000 kr. Jag beställde tre st - nej skämt och sido.. Damen pratade i två timmar och som italienare har en tendens att göra - repeterade allting ca 10 ggr. Duktig säljare var hon iaf. Men två timmar var fööör mkt! Hemma nu och slängde ihop någon tragisk couscous sallad.. hade inte ätit sedan lunch.. Nu väntas lite plugg och sedan sängen för denna trötta tjej.

Förresten är det nog bara i Italien detta kan hända. Jag är på väg till busshållplatsen med min fäktväska i ett ganska snabbt tempo för har bråttom. Har inte fäktat sedan tävlingen i lördags eftersom jag varit sjuk och kommer inte fäkta mer denna veckan dels för sjukdom dels för tentan, hur som helst passerar jag ett 20-tal poliser och polisbilar. Jag tittar mig lite chockat omkring för att se vad som pågår men kommer aldrig riktigt fram till svaret eftersom jag måste (tror jag) passera en grupp poliser utan att köra över deras tår med fäktväskan. Då när de ser att jag kommer med väskan ställer sig de i två raka led och låter mig enkelt och smidigt passera samtidigt som de del tittar nyfike på väskan och dels slänger lite extra blinkar med ögonen.. Det är nog verkligen bara i Italien det kan hända. Jag lika röd som en tomat, går fort därifrån och kan inte sluta le. Det kanskse låter dumt men det händer i princip varje dag (om jag inte är instängd på mitt rum och pluggar) att folk glor eller skriker för att man är blond. Efter fyra månader är det bara att konstatera att jag fortfarande inte vant mig vid det - och jag kommer nog aldrig göra det heller!!

Buonanotte baci

okej jag tar lite paus i tenta plugget och laddar upp lite bilder istället


Chiesa San Luca by night

Lisa och Anki, nu är det inte långt kvar tills ni kommer och jag har redan börjat planera en del :) Hur som helst en sak som vi skall besöka är kyrkan San Luca. Den ligger på ett berg med ganska brant sluttning och man måste gå ca 2 km för att komma till kyrkan. Man skall göra en "uppoffring" till Gud, för att det sägs att när man når kyrkan så slår ens drömmar i livet in. På dagen ser man hela Bologna från Kyrkans plats. Jag har dock bara varit där by night och det sägs att om en pojke bjuder en flicka dit by night, är det en väldigt romantiskt gest. Ja, jag var där med en italiensk pojk.
 

Mi dispiace

Förlåt mina vänner för dålig uppdatering de senaste dagarna men jag tenta pluggar inför EU Law tentan så det kommer nog hända att det blir dåligt med uppdateringar fram tills måndag!

Puss och hej

Tävlingen

Hej! Tänkte blogga igår kväll efter tävlingen men det blev lite vapen/utrustningsmeck och skype med Susanna G. Haha att höra hennes röst av fundersamhet och beundrarn över att skype är totalt gratis var det roligaste jag hört haha.

Hur som helst, tävlingen. Vi var 72 fäktare. 11 pouler med 6-7 fäktare i varje. Jag vann 4 av 6 matcher och förlorade den andra md 5-2 och 5-4, var rankade två från min poule och 20 totalt. Fick möte en tjej med kavelhandtag i första elimineringsmatchen. Åh vad jag hata kavelhandtag. För er som inte vet vad det är så är det som en lång pinne som fäktaren har som handtag, de får en lite längre räckvidd än andra fäktare med andra handtag men blir samtidigt ostabilare på handen. Hur som helst jag vann efter lite korkade misstag (florett misstag) och utnyttjande av tiden med 15-10, gick in bland de 32, och fick möte en tjej som jag verklien skulle vunnit mot. Men samma sak här, gick in i vissa perioder i floretttänk och det går inte alls när man möter en sådan här fäktare.. Förlorade 15-12. Det värsta var att denna tjejen gick till semifinal. Hade jag vunnit den matchen mot henne så hade jag gått in i topp 16 och därmed kvalificerat mig tll den andra uttagningstävlingen för värja till italienska mästerskapen. Det är nämligen så att först har man en kvaltävling, sedan de som går vidare från den går vidare till kvaltävling två, för att där försöka kvala sig in till italienska mästerskapen. Om man tex kvalar sig från första till andra kvaltävlingen men gör en dålig andra kvaltävling då måste man börja om från början med att försöka kvala från första kvaltävlingen till andra kvaltävlingen. Normalt sätt finns två omgångar av tävlingar. Så först är det första kvaltävlingsomgången med tävling ett och två, klarar man inte den så finns det möjlighet till en ny omgång av tävlingar några månader fram.. Systemet är VÄLDIGT annorlunda från Sverige.

Hur som helst hamnade jag i topp 20. Det var kul att tävla igår och det första mina Maestra sa igår innan poulen skulle börja var att jag såg ut att ha mer färg i ansiktet denna gången än vid floretttävlingen som inte gick så bra. Då var jag riktigt nervös, stressad för kursen med den knepiga professorn etc. Första stora nationella tävlingen på italiensk mark etc. Denna gången var pressen lite mindre och jag gjorde det jag älskade och tyckte var kul. Vid florettävlingn ville jag för mycket samtidigt som jag inte trodde till 100 % på mig själv. Då blir det problem. Visserligen var nivån lite lägre på värjtävlingen igår, men jag tyckte det var skoj, trodde på mig själv och bara krigade.. Min maestra var nöjd efter igår iaf. Det är det viktigaste..

Nu skall jag kriga med min lagbok.. Puss och kram

Hur snygg är inte min nya fäkthandske??


Rolig läsning!

Fick detta skcikat av en italienare som jag känner! Måste säga att det mesta stämmer perfekt in!

http://blogs.sweden.se/expat/2012/01/25/20-ways-to-annoy-a-swede-part-i-1-10/

återuppstått

Jag tror jag har dött och återuppstått igen. Om det inträffade en grej med den italienare som jag träffat lite (han fäktar så vi kommer ses på träning - därav har maskinens "krossa alla fönster" gått på repeat) fått en annan tvist, som jag skrev i tidigare inlägg så är jag inte ledsen eller hjärtekrossad snarare lite förvirrad. Men denna förvirring har ändrat till nyfikenhet. Amerikanarna kom ju iförrgår som jag skrev och en av dem är så söt så jag dog och återuppstod!! Självklart var jag ju inte lika tillfredställande vacker när han såg mig... Precis hemkommen från träning och hade beställt pizza skulle jag gå ner till receptionen och betala när jag såg denna uderbara varelse. Jag dock inte lika underbar, osminkad, håret i en knut mitt på huvudet, fortfarande träningskläder på mig (ganska sygga visserligen - det var liksom inte någon urtvättad t-shirt). Hade kunnat göra ett bättre första intryck om jag säger så. Men jag har några veckor på mig. Jag som är så nyfiken började direkt att stalka vem han kunde vara hos de amerikanarna som var här förra terminen. Och jag tror vi har ett namn. Låt oss kalla honom B tills jag vet exakta namnet. De var på väg ut.. hade varit kul att gå ut idag men har tävling imorgon och massa att plugga.. dessutom är jag ju sjuk.. Mandy berättade igår när vi hade tagit upp middagent till mitt rum att hon sett någon snygging som hade stått och pratat med en amerikanska i bara handduk (!) men hon hade blivit så generad att hon vågade inte kolla. jag tror det var min ängel som jag såg där nere ikväll. Snygg stil också, italiensk/engelsk inspirerad. Det verkar som dessa kommande veckor kommer bli mkt mer intressantare än vad jag hoppadespå ! nu skall jag duscha!!

Puss

Sjukis... igen

Jag har åkt på någon riktigt illa form av förkylning, antagligen efter all stress med tentan, så nu har jag laddat upp med mediciner och också järntabletter. Dricker en hel del kaffe och har inte förstått varför jag varit så trött. Men mamma gav mig rådet igår om järntabletter så nu hoppas jag att det blir bättre. Min önskan om sol från igår slog iaf in idag, Inget regn och inget slask. Lite molnigt men soligt. Så pass soligt att man fick en vårkänsla! Har inte kunnat sova mycket i natt på grund av en jävla rethosta. Så förhoppningsvis så har tabletterna jag köpt någon verkan på denna skit jag fått. Och ja - jag har kollat så de inte är dopingklassade. I italien skall det tydligen finnas en symbol på paketen om de är dopingklassade och den snälla farmacisten på apoteket tog sig extra tid att kolla eftersom jag har tävling imorgon! Men tabletterna var "rena" från det. Nu är det studier fram till runt halvsex tiden och sedan träning. Vet inte hur mkt jag skall kriga på träningen idag eftersom jag mår som jag mår - får prata med Maestra Magda.

På grund av min trötthet har jag haft en sådan otrolig hemlängtan dessa dagar. Inte direkt efter Sverige men efter alla nära och kära!

Får bota det med att koncentrera mig på skolan nu!
Vi hörs senare! Puss och kram

Mandy is here

Åh jag träffade precis Mandy! Som jag saknat henne! Vi tog upp middagen från vår matsal och sedan åt vi på mitt rum och bara tog igen tid och skvallrade!
Nu skall jag dock fortsätta plugga!

bacio

Torsdag

Åh detta väder.. det är snöblandat regn och non stop. Folk skämtar mig med och säger att jag borde vara van, ja kanske, men lite sol hade ju inte skadat! Håller just nu på att plugga till min tenta den 28 januari i eu lagstiftning och det är kul men är fortfarande väldigt trött efter tentan som jag hade för en vecka sedan (!) tiden går så fort! Hur som helst vet jag inte riktigt vad jag gett mig in på denna lördagen. Skall tävla en regions tävling som är kvaltävling för italienska mästerkapen - i VÄRJA!! herregud. Men den är i Bologna och det kommer bli kul! Tyvärr går det en hel dag bort av plugg. Tävlingen börjar inte förrän kl 15 - detta eftersom många av de italienska studenterna i gymnasiet och på högstadiet går i skolan på lördagar! Blir lite sovmorgon iaf. Vaknade med ont i halsen idag, har haft det i några veckor men idag var det värst. Fick min maestras godkännande att vila idag också. De senaste träningarna som jag berättat om har jag tränat och krigat! Detta har resulterat i att jag har ett två,5 cm stort köttsår på höger finger (tur att man är vänsterhänt inför tävlingen) 1000 hopp med ett inte professionellt hopprep är min fiende för detta. Skall inhandla ett "professionellt" så snart jag beger mig in till stan. Hade först tänkt att lägga upp en bild på såret men för allas trevnad gör jag det inte. Nu fortsätter jag med mina studier. Mandy kom igår och det är så himla roligt. Har dock ite hunnit träffa henne så vi skall ha middag här på campus tillsammans och spana in de nya amerikanarna som kom igår (man hoppas det finns några snygginar ) hehe.

Puss och kram

KRIGA

Jag har gjort det jag aldrig trodde jag skulle göra. Att jag aldrig någonsin medvetet skulle utsätta mig för. Men jag har gjort det, och jag har förstått felet, jag har förstått varför jag agerat som jag gjort. Jag har varit åt in i helvete (förlåt pappa för svordomen) otrogen. Japp. Jag har varit otrogen mot mitt livs kärlek. Mitt livs kärlek som ingen kommer kunna ersätta och som jag har hängt ihop med i snart två decennier. Jag har varit otrogen mot min fäktning.

Jag insåg detta idag på fäktningen. Jag vet inte vad det kom från men den gjorde mig medveten om det förgågna. Det är inte det att jag inte tränat, jag har tränat mycket. Men jag insåg idag att jag inte alltid kommit fokuserad. En del av detta har varit mitt problem med maten. Jag har skrivit det innan, men vi har ju middag included i hyran, men eftersom jag fäktar så missar jag middagen.. Så det har varit lite krångligt att komma på hur jag skall göra, och er som jag träffade i julas, många av er märkte att jag gått ner i vikt och det har jag, men inte frivilligt om jag säger så.. Eftersom jag inte har ätit så bra så har det självfallet resulterat i dålig koncentration.. men nu är det inte enbart det som har orsakt min icke 100 % koncentration. Det är en person på fäktning.. Men jag har honom att tacka, för efter en incident som hände i fredags (pappa inget allvarlit jag lovar) så har min koncentration förflyttats från honom till enbart fäktningen. Idag var jag en krigare, jag har inte känt ett sådant fokus på länge. jag ville vinna och jag ville krossa. Med maskinens "krossa alla fönster" på repeat så körde jag. Jag bara körde. Och med resultat. Om det är något jag lärt mig med fäktning här nere i Italien, är det att matcherna kan vända snabbt och underlägen på fyra fem stötar kan lätt bli övertagat. Jag är mer koncentrerad och fokuserad än någonsin och jag skall kriga. KRIGA

Da ieri

Bild från gårdagens avskeds aperitivo för en av de två hollandska tjejerna. På bilden från vänster är det Era, en albanska, Hannah och sedan jag.


Giardino Margherita

Hej vänner! har varit en lugn och skön dag idag, vaknade vid halv elva, och skypade sedan med Anne tills strömmen gick och datorns batteri la av, gick sedan ut en två timmar promenad i ett grått och regnigt Bologna, det är verkligen skönt att bara gå ut och gå av sig. Bestämde mig för att se delar av Bologna som jag tidigare aldrig sett, så jag gick till Giardino Margherita, en av de största parkerna i Bologna och en av de enda parkerna i Bologna, hittade ett fik vid dammen mitt i parken och tog en kaffe för att sedan traska hem igen i regnet. Har sedan dess börjat göra vettiga saker igen så som anmäla mig till tentan i Eu lagstiftning, tvättat, tvättat sminkpenslar, börjat plugga etc. Blev en powernap sedan på en timma och vaknade vid 19 tiden, hade lätt kunnat gå tillbaka och sova och tror faktiskt jag skall göra det, det är bättre att vakna tidigt och utvilad än vid 10 tiden och halvutvilad. Imorgon är det nog sista gången som jag ser en av de Holländska tjejerna så vi skall äta aperitivo och det är ett jazzband som spelar där, sedan var de sugna på kareoke, jag tror dock jag besparar de andra åskådarnas öron genom att inte delta, men titta gör jag gärna !

puss och kram

Sunday!

Hej vänner! Hoppas ni alla haft en bra helg! Jag är fortfarande mentalt trött efter tentan! Har sovit ganska mycket i helgen och igår kväll gick jag hem till Hannah, vi beställde pizza drack öl och skvallrade. Hon är en av de personerna jag kommit närmast här i Bologna och kommer vara en vän för livet. Fredags kväll blev lite tumultigt så därför har jag inte bloggat. Det känns som samma saker händer mig när de kommer till kärlek och dejtande. Männen säger en sak men agerar på ett annat sätt och när man ställer frågor kan de aldrig svara ordentligt på frågorna utan slingrar sig förbi dem för att istället ge komplimanger. Hur som helst, jag är inte ledsen för jag visste att detta skulle komma för eller senare, eftersom jag åker, jag kommer sakna honom absolut. Men för mig är det viktigt att jag kan se en längre framtid på ett förhållande och det kunde jag inte här. Vi får se vart detta leder. hur som helst. Denna söndagen har inte kommit med något bra väder.. det har börjat bli jättedåligt väder här i Bologna.. Skall nog gå en promenad senare till giardino margherita, en av parkerna här, och sedan börja plugga för nästa tenta som är den 28 januari, sedan blir det kaffe md Silvia, en italienska i min klass, och sedan kanske aperitivo, en lugn söndag helt enkelt, måste tvätta också..

Puss och kram! Hoppas ni får en bra söndag

da bologna stasera

Ett råd mina vänner; lita aldrig på män om de inte är inom din släkt/vänkrets, dvs pappa, morbror, morfar, farfar kompisar eller bröder. Männen i min familj och i min vänkrets de är de enda männen som jag litar på och älskar, det de säger är det viktigaste, ett råd från mig nu på morgonkvisten från Bologna

Glada tjejer efter tentan!


Glömde en liten detalj

Förlåt vänner! Jag har glömt att säga att jag var i Sverige under Jul men det var en överraskning till mina syskon, min faster och mina pappa så därför kunde jag inte blogga om det!

IM BACK

 

Hej vänner! Nu är jag tillbaka igen med bloggandet! Kom till Italien i söndags men har varit så fokuserad på tentan som var igår så har inte "haft tid att plugga", det är lite mitt problem med stress, för när jag stressar så tänker jag i termer om tid. Jag "förlorar" tid från plugget om jag pluggar, jag "förlorar" tid att plugga genom att träffa vänner (även om jag vill det mer än att plugga såklart) jag "förlorar tid från att plugga" om jag tvättar/handlar etc.

Hur som helst. Resan hem till Sverige var den värsta resan jag gjort. Elva timmar försenad. Detta på grund av att motorn sprängdes när vi var i luften, precis efter take off, så vi var tvungna att gå ner och nödlanda och där var helt plötsligt hur mycket brandbilar och ambulanser. Vi fick dessutom inte lämna planet av säkerhetsskäl förrän de hade kontrollerat så det inte var eld och rök i motorn. Jag pratade med en flygvärdinna som jobbat för SAS i 13 år, detta hade hänt henne tre gånger. Kaptenen var väldigt skärrad också, trots rutin så märkte man på hans kroppsspråk att detta kunde gått riktigt illa om det hände tex mitt över alperna eller i mitten av resan, som tur var det ju i början.

Hur som helst så bestod mitt jullov av plugg och sjukdom. Väldigt lite ledighet men den lilla ledighet jag fick var välbehövlig
Jag har mått så dåligt av denna tentan som jag hade igår. oregelbundna hjärtslap, yrsel utan desslike, feber, sömnlösa nätter, mardrömmar, panik gråt attacker, svårt att andas, panik samtal till mamma och pappa och en känsla över att vara värdelös och korkad. Detta var egentligen inte över själv tentan men för den professor som vi hade tentan för. Det var den galna, schizofren professorn som jag skrivit om här innan. Och ni som känner mig vet att jag inte gråter. Jag gör det bara inte. Men för detta har jag gråtit. MYCKET. Det är inte den bästa tentan jag gjort, men jag kan nog säga att jag är stolt över att jag klarade den, för många som varit i vår situation hade gett upp för länge sedan, med tanke på alla problem och otrevligheter vi varit med om. Det är inte mkt jag brukar vara stolt över (har svårt att vara stolt över prestationer eftersom jag vill alltid göra bättre), men denna psykologiska påfrestning som varit över en i över 6 veckor, samt att man klarat den – det är jag stolt över.

Själva tentan då? Jo, jag har aldrig varit med om något liknande. Jag har aldrig behövts testats så länge på ett psykologisk plan som igår. Det var nog det värsta jag gjort någonsin och den värsta tentan på universitet någonsin.

Tentan skulle börjat kl 12 och jag hade kommit in i ett stadium av tankar att nu får det bära eller brista. Jag har lagt ner så mkt tid på denna tentan i över en månads tid. Jag har pluggat mellan 7-12 timmar varje dag i en månad (med undantag från kanske fem dagar) att jag orkade inte bry mig längre. Så iaf, vi kommer dit och de holländska tjejerna var så nervösa och rädda att de behövde ta två shots med vodka innan, Hannah såg likblek ut, typ som hon skulle svimma och jag var nog i samma utseendeskick. Det säger nog en hel del. Hur som helst, vi började iaf inte klockan 12. Det var den skrivna tentan för italienarna som började då.. Efter en timmas tenta för dem så var prof tvungen att rätta tentorna, så först kl 14 kunde vi gå in.
Där satt vi, Jag, Hannah, Stephanie, Suzanne och en kille till som de enda erasmus studenterna (vi var ca 25 från start) och sedan var det 20 italienare.. Det italienska system ser ut som följande att du skriver en tenta på en timma, sedan rättar prof tentorna och säger svaren inför alla studenterna som sitter i salen, dvs alla hör ditt resultat, sedan efter det har italienarna en chans att antingen spara resultatet från den skrivna tentan och gå därifrån eller att gå upp och göra en muntlig tenta för att höja sig, de som gör muntan har valt att "slänga" resultatet från den skrivna tentan.

Så det var först italienarnas tur att göra muntan, de får då se sin tenta och vilka frågor de var "svaga" på och därefter får de frågor på dessa. De har innan dess ca 10 min att repetera. Tentan var i en aula och en och en gick vi upp till the hotspot, heta stolen,. Professorn ställde frågor till studenten men alla andra kunde höra dem och höra svaren eftersom vi satt i "publiken". Jag har aldrig sett så många studenter börja gråta och hyperventilera, jag har aldrig sett så många bli lättade över sitt resultat så de till och med tog prof i hand och tackade från djupet av sitt hjärta (vi fyra tjejer var några av dem som gjorde det). När du sitter och tittar på dessa studenter blir man mer och mer nervös och det var så varmt där inne så man fick en form av dåsig trötthet. Det var knappt man vågade gå ut på toaletten eftersom man inte ville störa någon. Vi satt som tur längst bak så dt var lite lättare för oss.
Jag tror han failade mer än hälften av de italienska studenterna. Hans kroppspråk visade allt, han stod upp och ställde frågorna, han satt ner, han reste sig igen, rullade axlar och knäckte nacken på ett nonchalant sätt för att skrämma studenterna. Jo mer skrämda de som satt på "heta stolen" ju mer skrämda blev vi. Har aldrig hört mitt eget hjärta på det sätt jag hörde igår innan det var min tur. Hans sätt att säga "NO" när någon svarade fel var som att se Ursula i lilla sjöjungfrun (jag var livrädd för henne när jag var liten). Till slut efter fem timmars väntan var det oss erasmus studenters tur. Först gick killen fram och han failade, profens sista fråga var så skrattretande nedervärderande till den stackars killen "How do you think this went", "not so good" svarade killen, "esatto" svarade professorn, för att sedan tillägga "du måste förstå att vi är på universitetet och man måste studera för tentorna här". Stackars killen, för man såg att han hade studerat men att han fick en total blackout. Sedan var det Suzannes tur och hon klarade det, Sedan var det min tur.. Det första han säger till mig är "försök att varar så precis som möjligt i dina svar annars blir det som killen innan, tänk hellre två gånger" och jag svarade stammande tillbaka att "jag skall försöka". Så säger han sedan "vad vill du prata om" och jag tänkte - herregud vad skall jag prata om - så jag sa till honom att jag tror det var bättre att han ställde mig frågorna för jag var för nervös för att tänka på vad jag ville prata om från de 30 texter vi haft. DÅ helt plötsligt tror jag verkligen Gud vad med mig när han säger "vad vet du om FN?". Och vad jag babblade på, jag bara pratade och pratade och pratade att han fick stoppa mig och säga att det räcker och att jag klarat den. Jag var tvungen att fråga en gång till "klarade jag den" och han sa "Ja, jag ser att du är påläst och verkligen kan det här, jag skulle verkligen vilja ge dig ett av de högsta betygen men eftersom du inte klarad mitt tentan kan jag inte ge dig det högsta. Jag var snabb att tillägga att jag bara var glad över att ha klarat den. Om ni kommer ihåg så pluggade jag och Hannah på de italienska texterna istället för de engelska så dt var därför han kuggade oss, för att vi inte "följde instruktioner" fast vi inte visste om det och han publicerade inte det på hans hemsida att vi kunde läsa engelska texter. Hur som helst så var han väldigt trevlig igår och jag tror att han blev ganska glad att se oss när alla vi fyra hade klarat den för det var som vi tog studenten igen. Artig som man är var det bara att skaka hans hand "grazie mille professore arrivederci".

Jag gick därifrån några kg lättare kändes det som tills jag fick veta att mamma låg på akuten i Linköping.. Hon hade halkat och slagit i huvudet men mår efter omständigheterna bra. Jag och de fyra tjejerna gick direkt efter tentan och firade med spritz. Sedan var jag tvungen att åka till fäktningen för ett årsmöte. Det är nog bara i Italien man har årsmöte, beställer pizza och korkar upp vin! En trött och glad tjej efter lite firande på fäktningen gick sedan för att sova.. Är fortfarande trött efter alla känslor igår men idag är det fäktning och sedan "after training" med några fäktare..

Här är lite av professorns uttryck under italienarnas tentor, ta det med ett skratt nu men han gör det så man blir rädd på riktigt..

 
 
 
 
 

RSS 2.0