Monday again

En ny vecka och nya tag. Denna veckan kommer jag åka till Polen på Grand Prix tävling mellan torsdag och söndag med min mamma och hennes fästman. För en gång skulle känns det bra! Lugnt liksom, ingen stress eller vissa kännetecken på stress som jag brukar känna inför internationella tävlingar. Jag känner ingenting.
Det har jag lärt mig är ett gott tecken.


Det enda dumma är att jag missar melodifestivalen. Ni som känner mig vet att jag älskar den. Men det kanske är lika bra att missa den. För vilket jävla fjantfiasko det har varit i år. Allt från låtar till hela programmet. Seriöst vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Vad håller SVT på med? Om de tror att en parodi på barnprogrammet är ett bra sätt att göra Melodifestivalen på så är nog svaret nej. Inte ens barn vill titta på detta!! Årets mest glittriga och glamourösa TV program har blivit något så patetiskt så att det inte ens finns ord för det. Om jag gissar rätt så kommer många parodier på detta skämt göras under året!


Hela helgen har jag tagit det lugnt vilket har varit så skönt! Har inte haft några teknikprylar igång vilket har varit behövligt.

Denna dagen har bestått av föreläsningar på en ny delkurs, träning, lite höftont, sovmorgon, alltså en ganska bra måndag - förutom detta väder. Hade varit trevligt om det kunde bestämma sig någon gång.Ett litet inlägg måndag morgon. Imorgon väntar frukost med L och sedan skola och träning.

CiaociaoWords dont come easy

Jag tror att jag är lite av en filosof. Jag älskar att fundera kring saker och ting - bra som dåliga. Fantasierna flödar hela tiden som en sagodimma i mitt huvud och får mig att tänka och fundera kring livet. Vad jag tänker på är inte alltid lika klart som glas men tankarna ger mig en ro en avkopplingsstund i min stressade vardag.

För att kunna komma in i rätt lugna atmosfär så är musiken till en stor hjälp. Gärna svenska låtar eftersom de ger en större förståelse och djup på det språk som mina läppar pratar bäst.

Kvällen till ära så är filosfin tillsammans med Marx och Mill (skriver om dem i hemtentan) stor. Tillsammans med svart kaffe, doftljus i svaga dofter av citrus/jasmine, har min filsofi kommit att hamna i Tomas Ledins gitarrspelade händer och albumet Djävulen o Ängeln. Dessa texter. Texterna är inte bara texter utan oskrivna sagor från fjärrantid som tyvärr inte hade lyckliga slut alltid.
Hemligheterna i dem gör en nyfiken och man vill veta mer. Förstå hur människor resonerar kring saker och ting i livet.

Men det är just nu endast han som vet vad hans texter betyder. För mig är mina texter min betydelse och avspeglning på mitt liv.

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, men språket med stor sannolikhet innehåller de största hemligheterna och stegen till framgång om än så makt. Tänk att med några tecken kan man uttrycka vad man vill på gott och ont. Någon människa någon gång har kommit på hur dessa symboler skall se ut, vilka ljud de skall ha och hur de tillsammans bildar meningsfulla saker - gott som ont.

Ord.

Lisa Nilsson sjunger; Jag vet inte för vem jag skriver, det är bara ord, är det i handen det börjar, i huvduet eller utanför mig själv? Det är bara ord som redan finns. Plötsligt satt jag här med pennan i min hand.

De kommer alltid finnas där och tillsammans kan vi skapa de mest vackra eller avskyvärda kombinationer i de konversationer som vi för med våra medmänniskor.

Allt du gör kräver ord och mening i kombinationer som endast du i hela världen kan skapa.ciaociao

Make Love Not War

Godmorgon läsare!
Det har varit några dagar av intensivt läsande inför veckans hemtenta som kom ut igår. Två frågor - inga konstigheter! Detta fixar vi.

Träningen i Danmark igår har satt sina spår i min kropp kan jag säga. Fy fan vilken träningsvärk. 2,5 timmars pass med uppvärmning, benarbete och teknikträning, fysträning och sedna fäktning. Det är så bra träning att jag inte vet vad jag skall säga. Varje tisdag kväll kommer jag befinna mig i Danmark. Ett plus är att det spelar riktigt snygga fotbolls och handbollskillar samtidigt på planerna och lokalerna brevid. Så tråkigt för dem bara. Jag kommer ta tillfället i akt att inspireras från deras träningar.

Kate Perry - Firework spelas nu för att börja tagga lite till att skriva. Behöver skriva klart fråga 1 och halva tvåan idag. Sedan blir det italienska och träning med min kusin.

Ni kanske undrar varför jag inte skrev något på alla hjärtans dag? Jag måste medge att jag vaknade lite depp men efter ett tag insåg jag att alla hjärtans dag inte bara är till för alla som är kära. Det är kärlekens dag och det finns så många olika typer av kärlek, hela dagen var jag därför upptagen med att sprida kärlek till vänner och familj och tänka på personer som inte har några vänner/familj alls. De behöver också kärlek.

Dessutom blir jag glad av att se alla kära par, visst tråkigt att man inte har någon att vara kär i . Men lyckan från de paren ger iaf mig energi!.ciaociao


Bring me diamonds and colours, sil vous plait

Det ständiga dilemmat tar sig vid. Vad skall man ha på sig ikväll? Medan jag väljer mellan en riktig Rachel Zoe outfit med transparet knutblys, svinhöga klacka och ljusa utsvängda jeans eller jeans med skinndetaljer samma blus och klackar eller diverse klänningar slår det mig. Jag äger bara svart! Nu blir det till att pigga upp det med färg, frågan är vad hur och när, alltså vad skall man ha på sig?

Culture became trouble

Goddag världen! Sent inlägg idag men har spenderat mestadels av mina vakna timmar på gymmet med vad jag tror var höjdhopparen Linus Törnblad - en riktig pudding! Idag körde vi inte på taktik tvinstjej på crosstrainern för jag var inte riktigt på det humröet utan jag tog på mig rollen för att visa min kulturella sida. Läsandet av Bingo Rimers biografi gjorde de första 25 min väldigt snabba men när nakna porrbilder på Carolina Gynning dök upp i boken utan min vetskap tyckte nog både Linus och jag att den kulturella taktiken inte passar in på gymmet.

Idag är det Lollos inflytningsfest och ett flertal tjejer från Göteborg har entrat Malmö vilket är underbart, men eftersom jag har tenta nästa vecka spenderas min dag inte i solskenet utan i stället hemma med kaffe och hemma bakade chockladmuffins med valnötter och banan samt tankar från de gamla grekerna och filosfer fram tills idag. (Ja jag vet att jag inte får äta för dietisten men drog upp tränandet imorse och ner på lunchen så det går nog jämt ut hoppas jag)Den dåliga updateringen beror på tentaångest..

Ciaociao

Just nu letar jag efter en kuvertväska i någon tjusig färg, typ orange!
I love it


Besserwisser

Nyss hemkommen från skolan och träning med kusinen på gymmet. Idag blev det taktik "tvinstjej" vilket funkade alldeles utmärkt när Carolas mitt i ett äventyr började pumpa högt hur hörlurarna. Sicket flyt, sicka steg, sååå svettig. (läses gärna med inlevelse)


Dagen har bestått av föreläsning av vår sexiga lärare, även om han är lite nerdig, men på ett bra sätt. Sedan bara plugg och italienska lektion.

Apråpå nördar. Det finns en som jag absolut inte klarar av. Personen går i min italienska och är över 60 år gammal. Dessutom professor i franska vad jag har förstått.
Eftersom han är pensionär gör han antagligen inte så mycket på dagarna vilket resulterar i att han skall visa upp sina grammatiska kunskaper på italienska lektionerna om den allmäna grammatiken.

Åh denna människa gör mig så irriterad. Han kommer in genom dörren och sätter sig på stolen och det drjer inte lång tid innan hans arm viftar i luften. Ställer alla frågor på italienska till läraren (superduktigt visserligen men bara för att det är han blir det irriterande), skall rätta grammatiskt och allt som är med italiensk grammatik skall dras en koppling till fransk grammatik. Han kan aldrig ha fel utan har enligt honom själv alltid rätt. Men jag har lyckats sätta dit honom med hjälp av mina fräcka 50+kvinna-kompis. Vi är ett bra team. Sedan skall denna mannen alltid förklara all grammatik som läraren förklarar och var i latinet det kommer från etcetcetc är det en appostrof så är det en vokal som försvunnit - sådant som är lärarens uppgift! Åh som ni förstår på inlägget är jag så jävla irriterad på den här personen. Hade han i min klass förra terminen och nu denna terminen.

Jag kan inte ens beskriva min irritation med ord men den är enorm iaf..

var tvungen att skriva av mig.

a domani

ciaociao


train with your brain

Godmorgon!
Tog lite sovmorgon idag eftersom jag senare idag skall iväg till Danmark och träna med fäktklubben Trekanten. Vet inte vad som är bäst träningen eller danskarna? Under en länre tid har jag  faktiskt funderat på att byta medborgarskap till danskt. Det beror på lite olika anledningar men framför allt för fäktningen.

Som ni märker är mitt liv inne i en fas där det händer mycket men inom samma banor - fäktningen och skolan. Igår efter lektionen på Eden så sprang jag ner till gymmet för att köra ett pass med min BFF aka Crosstrainern. Självklart var min favvo sönder så jag hamnade brevid en kille som luktade såå mycket svett att jag tyckte synd om mig själv som fick stå brevid honom men samtidigt är det gym. What to do?

Jag har kommit på en taktik som gör att träningen går så mycket fortare.

1. Spana in snyggingar

2. Ha en bok med dig/eller en tidning och läs! Tiden går sjukt snabbt och man orkar mer för man tänker inte på att man tränar

3. Låtsas att du är med i ett tvshop program som Tvins. Du måste se glad ut hela tiden. Lycklig. Samtidgt som du tränar stenhårt och helst inte svettas. Funkar tills du kört 40 min 80 -100 % på crosstrainern. Sedan är jag iaf alltid röd och svettig. Men lösningen på det är att ha ett litet tufft svettband på handleden (skämt).
Fast svettbanden är ganska praktiskta, kanske borde skaffa mig ett.

Nya BFF i garderoben nu är;Blus från H&M

Om vi återgår till gymmet så har jag märkt en stadig trend bland unga killar. Trenden ligger nu i att träna med kepsen på. Men då skall den vara bakofram. Om man inte vill köra på kepsen kan man köra en Zlatan med ett diadem. Mina herrar tofs är där soo last year. Du skall dessutom gärna stå och hänga lite kaxigt vid handfatet där man fyller på vattenflaskor eller köra en komboövning med din kompis där han tränar och du vilar och sedan tvärtom. En viktig regel här är att din kompis skall träna mer än dig så du får chansen till att spänna dig framför oss tjejer på crosstrainern.

(Texten ovan är baserad på ett utdrag ur en verklig händelse.) To be continued.

Ciaociao

Beauty sleep

En trött och sliten tjej skall snart sova. Nu har jag äntligen hittat min kamerasladd som var i Göteborg (!) så nu kommer fler bilder upp

Puss och godnatt

ciaociao

If you wanna meet love

Hej gott folk!

Nu drar jag till Göteborg om en timme så jag är mitt i en hektisk packning men tänkte slänga iväg ett inläg snabbt som tusan.

Våren är kommen till Malmö. Det är sooool idag. Om JvP varit här nu så hade hon skämts för mig för jag har gott i solglasögon hela dagen även om inte solen synts, bara för att.. ja bara för att jag har velat. Jag har helt enkelt tänkt positivt.

När våren kommer så kommer även alla snygga människor fram som har hållt sig någonstans under vintern. Så även i Lund och Malmö. JvP - även de har solglasögon på sig!

Något som verkar vara gemensamt för många människor är trenden med att ha hund och köra det s k hundtricket. Tydligen skall det funka har jag hört. Överallt ser man folk med hundar. Mestadels män. Vet inte om det är uppvaknandet från idet som gör att folk nu blommar av kärlekskänslor när solen syns. Trenden gäller inte bara unga snygga killar utan även på äldre dagar verkar det som om de äldre (läs pensionärer eller nästan-blivit-pensionär) letar sig till den nya IT-trenden. Man brukar ju säga att kärleken är för evigt ung och det positiva att äldre människor letar sig ut med hjälp av hundtricket är ju att de inte behöver operera sig för att bli unga på nytt. De lever genom kärleken. Skämt och sido. Det är fruktansvärt gulligt att se äldre par så kära i varandra som de var för 50 år sedan. Tiden har stått still i deras kärlek och det är nästan som om man kan urskilja miljön, dofterna, känslorna, glädjen och livslusten som fanns för femtio år sedan när de träffades.

Vackert.

Nej hundtricket kanske borde vara något för mig? Tyvärr är jag rädd för hundar så kanske får köra katttricket men då är problemet är hundarna kommer attackera den stackars katten.

Nej jag kanske borde gå en inte-vara-rädd-för-hundar-kurs.
För er som har hund rekommenderar jag hundtricket, dels verkar det fungera perfekt och dessutom har jag hört en fågel viska i mitt öra att det kommer bli dejttrenden nr 1 år 2011.

Adios amigos
Ciaociao


storleken verkar inte ha någon betydelse... på hunden


Shorty

Oj vad sent inlägg det blir idag - men man brukar ju säga bättre sent än aldrig, right?


Dagens bestod av klippning hos underbara Veronika på Edge sedan därefter en lång lunch med Sandra Zeko på Redfellas Juicebar, pluggning på stadsbiblioteket, fika med Frida innan träningen och sedan träning trots mega förkylningen. Men vad gör man för att inte hålla sig rastlös och framför allt i form!

Eftersom febern ligger riktigt nära till hands nu så skall jag sova!

Ciaociao

Ps Anton Logga in på FB du har en överraskning som väntar! haha


Give yourself an egoboost

Eftersom jag känt mig lite krasslig och febrig idag så åkte jag hem efter föreläsningen för att plugga hemma. För att imponerar och kompensera min italienska lärare så skickade jag iväg ett högklassiskt mail på italienska (med lite google translate hjälp) där jag beskrev situationen. Hoppas bara jag skrev rätt...

Så nu till det utlovade boktipset. Blondinbellas bok, Egoboost - en överlevnadsguide för unga tjejer.

Var skall man börja. Den är lättläst och rosa. Men innehållet är så bra. Jag blev helt fascinerad av hur jäkla smart tjejen är och vilken enorm förebild hon utgör för unga tjejer - i alla åldrar. Även för mig. Även jag fick mig en del tips på saker som kan ändras till det bättre. Det jag framför allt gillar är att hon efter varje kapitel har ett avslut där hon listar sina tips för egoboost av sig själv. Hon delar med sig av sina egna problem och komplex och hur hon med sina tips lyckades ta sig ur problemen och vissa av problem kan man känna igen sig i vilket gör att boken blir en undermedveten/medveten support för än själv vilket är positivt att ha något att känna igen sig själv.

Jag är säker på att dessa tips även kan användas av killar.

HUr som helst så är den ganska kort boken (ca 180 sidor) och som sagt går den att läsa fort. Jag tror jag läste halva på en och en halvtimma.
Hon är öppen och bjuder otroligt mycket på sig själv, sina egna erfarenheter (mer än vad man kan begära) samtidig som hon gör det otroligt lättsamt.

Boken får absolut högsta betyg!

G G G G G


ciaociao

Coffee with friends

Godmorgon!
Dagen har börjat bra, en frukost med både Anne och Louise innan Annes jobb började, och jag har dessutom hunnit gå min promenad. Nu väntar skolan kl 13 och därefter italienskan kl 18.

Ni får en update när jag kommer hem från italiano. Då kommer ett boktips!

Ha en super tisdag

Ciaociao


Studentambassadör

Dagen har varit bra. EN mkt givande sådan om man ser till att jag har lekt superwomen och varit riktigt ambitiös. Visserligen började det med att jag försov mig. Efter en helg fylld med tävling och tömd på energi så är det nu riktigt jobbigt att gå upp på morgonen, speciellt om man vet att man har en lååång dag framför sig.

Men självklart kom jag i tid till skolan - 15 min tidigt (!) och då brukar jag oftast komma med andan i halsen, blev riktigt imponerad av mig själv.

Föreläsningen idag handlade om Västerlandets politik och idéhistoria vilket är intressant men man märkte att klockan var 0815 när vi började. Jag gick helt kort och gott på autopilot.

Massa kaffe och plugg på SOL i biblioteket med Ebba och Amanda. Ibland är världen liten. Jag och Ebba gick i samma högstadie ihop fast  jag en årskurs över. Vi umgicks väldigt mycket men sedan när vi båda började på gymnasiet så rann det tyvärr ut i sanden men nu är vi nog back on track igen. Ibland händer det konstiga positiva saker

Jag var tvungen att sitta i skolan till ungefär halv fem för sedan hade vi en informationsträff med buffé och mingel uppe på LTH för studenambassadörer med info om våren kommande aktiviteter. Jag kommer åka på mässa till Varberg/Falkenberg i slutet på mars. Kul att träffa de andra ambassadörerna igen och vi fick utbildning i kroppsspråk och röstläge av världens skönaste dam. Att vara studenambassadör är otroligt roligt och lärorikt, man får träffa människor från alla delar av Sverige med olika bakgrunder, man tjänar en extra slant, får gratis mat och hotell/resa, man får äran att representera Lunds Universitet och man hjälper många människor på vägen i deras val till fortsatta studier,

Vad skall man säga om maten vi fick? Eftersom jag ätit en macka på hela dagen så var den underbar!

Nu sitter jag hemma och kan inte bestämma mig om jag skall plugga lite från föreläsninen eller sova. . Dilemma.


Vill ni veta hur det är att plugga i Holland och Groeningen så kan ni spana in Holkens blogg www.groningenavsandra.blogspot.com

Ciaociao

RSS 2.0