Gucci fashion history

Har lite bråttom så får bli ett snabbt inlägg och doktorshistorierna får vänta. Tänkte jag skulle vara lite smart idag och plugga innan skolan vilket jag gjort, men det finns mycket annat som distraherar en och då blir det stressigt i slutändan.

I vilket fall som helst så öppnar Gucci ett museum idag i Florens. Modehusets museum skall visa allt från den första kollektionen till kreationer som idag bärs av stjärnor. Tre våningar stort och 1700 kvadratmeter blir denna härliga bakelse av grädde (läs kläder). Skall försöka kolla upp lite mer om detta. Intressant!

Här är en länk för er som vill läsa mer!

http://firenze.repubblica.it/cronaca/2011/09/26/news/bozza-22239900/


Nu måste jag springa!

Ciaociao


Applicationtime

Hela helgen har varit fantastisk. Var så trött igår efter fredagens festligheter och flytt att jag somnade innan åtta. Kusin A hade gjort det otroligt med hjälp av hennes föräldrar, tre långbord med åttio pers, DJ, trevligt folk och god mat. I couldnt ask for more.

Igår flyttades det hela dagen och idag har jag haft en städfirma över för lägenheten. Nu är det i ägarens hander och jag kan släppa det som varit lite av ett stressmoment.

Har påbörjat min ansökan idag till Italien och jag säger med lycka att jag har över 20 dagar på mig innan den skall vara inne, för herre*** vilket jobb. Ser ut att vara riktigt fina universitet, men att hitta kurser blir svårare. Har med nöd och näpe lyckats knåpa ihop ett hyfsat akademiskt skrivet mail till universiteten i Milano och Florens. Väntar på svar.. Jag som tagit lite lätt på det hela börjar ångra mig och det är klart att förväntan blandas med kalla fötter. Men har man haft drömmen i 12 år, då kan man inte ge upp. Inte jag iaf.

Får fortsätta söka kurser nu, kommer ta en evighet..

Tips tages tacksamt emot. Imorgon får ni en pinsam historia som hände mig i torsdag..


Ciaociao


todays dinner outfit

Godmorgon! Sovmorgon idag och det kan ju vara det bästa. Strax en lång powerwalk, frukost, lite plugg och sedan göra sig i iordning för kvällens middag hos min kusin. Tror vi blir ca 80 pers så det är långbord och allt. EN fördrink hos min andra kusin innan .


Kvällens outfit blir följande;

12 cm Klackar köpta i Gdansk i februari, Kan vara ngt av det bekvämasteKvällens topp kommer från Lindex och köptes igår, jacka från Lissabon och halsband från Lindex


Svarta byxor, röda naglar och jag tror det blir en nudefärgad väska. Vad tror ni?

CIaociao

Laughing thouhts

Det skrattretande skrattet är riktat mot ett specifikt mål. Mig själv. Sakta genom stadens gator skrattar jag åt mig själv, mot de reaktioner som jag själv skapar. Inget hånfullt skratt - mer ett tragikomiskt skratt. Ett skratt som får mig att bli så trött på mig själv. Varje gatuhörn varje övergångställe. Skrattet får mig att gå på helspänn vilket gör skrattet högre när det väl träder in i mitt huvudet. Nej jag är inte schizo och hör inte röster men beteendet hos mig finns för att jag vet att det skett en förändring i staden där jag bor. En förändring som ger gamla minnen tillbaka men realiserar verkligheten. Melissa Horns låtar klingar i mina öron, hennes ljuva stämma och hemlighetsfulla texter får mig att fantisera kring livet. Livet med all dess underbara ting. Skrattet hade passat in i en Bridget Jones film. Hela jag hade passat in i en Bridget jones film - vilket är bra för att man gör människor glada.

Melissa Horns mening sätter fantasier kring verklighet "Fastän jag inte saknar dig så känns det som om världen skulle rasa samman om du glömde mig.


Så sant så sagt.

Jag fortsätter vandra kring staden där jag snart bott i två år. Malmöbo, det är ja det. Solen strålar och livet är bra. För en gång skulle med båda fötterna på jorden. Riktigt bra

Happiness.ciaociao

Forse un buon consiglio?

Nu är det så här kom jag på! Jag fyller år snart.. Om någon stackars krake ännu inte kommit på om de vill ge mig något till min 22 års dag (huu!) så kommer det ett litet tips till er (---> Mamma)

Questa;Ciaociao


L'ispirazione per il giorno

Dagen börjar lida mot sitt slut. Och jag har lyckats göra en hel del;

1.Morgon powerwalk
2. Förbereda flytt
3. Gått på föreläsning
4. Blivit blondförklarad av den italienska professorn

5. Pluggat en massa.
6. Blogga
7. Förbereda morgonens lektion
8. Ordnat med folkbokföring
9. Planerat födelsedagsfirande

And more to come.

Herregud har gått runt med små huvudvärk hela dagen..

Dagens föreläsning var i två timmars sträck och då är det inte konstigt att man blir trött. Svår akademisk italienska, en professor som knappt släpper in lärare med frågor och där språkets termer inte ens har någon förnuftig förklaring på svenska..
I vilket fall som helst så är jag medveten om att jag kan se "förvirrad" ut när jag är koncentrerad. Detta märkte tydligen den kära professorn som tyckte det var kul att fråga om jag fattade vad han sa. Eftersom jag suttit så duktigt och lyssnat var jag så koncentrerad att jag inte förstod att frågan var till mig vilket gjorde situationen ännu värre när de övriga började små skratta åt mig. Det skall dessutom tilläggas att jag var blondast i klassen och professorn ett antal gånger ställde sig för att glo på mig när han pratade.. Egna tolkningar av detta godtas. .

Huvudet värker av all information och hade man bara vägt mitt huvud så hade jag haft ett BMI långt över dödligt fet.

Sista ruschen idag och en rolig historia till er som hände mig i fredags.


Jag står trött en fredagsmorgon på Malmö C och skall åka till GBG. Eftersom det är oklart huruvida tågets kortmaskiner fungerar så skall jag ta ut pengar ur en Danske Bank automat. Helt plötsligt kommer det fram en äldre dam till mig och frågar om man kan ta ut pengar ur bankomaten(?!) - Jag svarar då att det kan man varpå hon frågar om man kan ta ut svenska kronor (???????) Ja svarar jag igen. Tanten ställer sig lite fundersamt och tittar på bankomaten och säger - Ja det är så konstigt då om man kan ta ut sv kronor för det står ju danske bank på skylten.


Fredagstrött eller IQ zero?

DAGENS INSPIRATION

CIAOCIAOYears of beautiful history

När hösten nalkas visar sig tecken på flera decenniers historiaciaociao

Ny vecka nya tag

Nere i Skåne igen och dagen har börjat bra med Malou efter tio på tv 4 med Blondinbella som Sidekick! Gud vad hon är duktig och att få höra om hoten som hon fått utså med gör verkligen ont. Tydligen har samma gärningsman gett sig på ett tiotal andra tjejer inom mediavärlden. Det värsta av allt är nog att polisen verkligen inte bryr sig. Uppfattningen jag fick av Ebba Herbst (tror jag hon hette - hon gjorde inget bra intryck på mig så jag kommer inte ihåg namnet) var väldigt tafatt. Med den nya lagen den 1 oktober - olaglig förföljelse - så verkar lite ordning och reda uppstå. Men det är fy skam att polisen inte verkar göra ngt. I samband med detta var det inslag på nyheterna om att polisen i år valt att inte rycka ut på över 6000 larm. Allt från misshandel till stöld. Vad ger det för bild av samhället?

Hur som helst har jag åkt på en riktigt förkylning och stannar hemma idag hos mormor och morfar för att plugga och kurera mig. Blir jag bättre till eftermiddagen väntar promenad. Jag har mycket att göra inför kommande tentor (visserligen inte förrän om en 6 veckor men ändå), ansökan till universitet med mera så nu är det en produktiv dag som gäller. Eftersom mitt knä är skadat, eller snarare knäväcket kommer jag inte kunna träna förrän en doktor tittat på det, vilket är på torsdag.

Nu är det plugg som gäller.

Ciaociao
En dag i Göteborgs septemberluft

Nu börjar det sakta dra ihop sig för ansökan till nästa termins  utbytesstudier. Men alltid är det ju något som skall krångla och med detta menar jag nu att det kan finnas en risk för att jag inte hamnar i Milano. Bologna och Florens är ju inte fyskam heller men jag vill verkligen till Milano.

Kruxet ligger i att Lund tog i höstas mot en italienare som skulle läsa i Lund, studenten hittade sedan inte kurser som han hade behörighet till att läsa vilket gjorde att han var tvungen att åka hem.. Nu är italienarna lite griniga över det. Men förhoppningsvis kan koordinatorn på LU hjälpa mig med att fixa det. Annars är det väl bara att dra på charmen.

Skolan rullar på som vanligt, och jag överdriver inte när jag säger att den enda svenskan de pratar på lektionerna är max 5 min. Tutti italiano. Men hörförståelsen blir bättre och bättre.


Efter vistelser i Stockholm och Lissabon har jag varit hemma i några dagar för att sedan åka upp till Göteborg. Just nu med kaffe, dator och Melissa Horn i mammas kök samtidigt som plugg måste göras även en lördag.

Ikväll väntar ett mingel och sedan följande konsert som hör ihop med event som pappa håller i denna helgen tillsammans med Beridna Högvakten som kommit ner från Stockholm. Efter det blir det inflyttningsfest hos SG.

Bra Lördag!
NU åter till artikel letande.

CiaociaoRSS 2.0