Ritorno

Kära vänner! Har lyckats sno till mig en dator på biblioteket så nu kan jag efter några uppehåll börja småblogga igen. Sis måste bara säga att det finns en bok som heter "Babbeldrottningen i New York"! Den skall läsas!

I vilket fall som helst känns det som mitt liv börjar gå som jag vill. Skall på tisdag provjobba på Kalhs på Entré för ett julextra jobb! Hur bra är inte det? Jag i en kaffe och théaffär! Lyckan är gjord!

Efter lite shopping och en pälsjacka rikare, känner jag mig nu lite mer.. Komplett.. Har inte så mkt mer tid att skriva på nu för jag börjar snart och jag måste ha kaffe och hinna läsa igenom femtio miljoner sidor till Sharia lektionen som börjar klockan 15. Innan dess är det föreläsning Mänskliga rättigheter!

Later ciaociao

Crash baamm booom

Okej nu ligger det till så här mina vänner, jag tror min dator håller på att crasha.. Så om ni inte hör från mig på ett tag så är det  på grund utav crash eller reparation. Skall försöka blogga så mkt ändå som jag hinner..
 
ciaociao

Rum 306

Godmorgon Sverige! Måndag igen och jag skall åka iväg till Lund nu för att plugga tillsammasn emd kusin A. Sedan har jag föreläsning klockan 15 och efter det blir det träning... Veckan blir ganska händelserik måste jag säga.


Idag kan det konstatera att Starbucks är min bästa vän.

På lördag blir det en liten premiärmiddag för en ny klubb som öppnar här i Malmö. Rum 306. Klädsel? Vad som passar en premiär-. (?!)

Vad som passar en premiär? Hm antingen är det någon skapelse signerad Oscar de la Renta som egentligen borde passa på Oscarsgala, eller så är det någonting lite mindre.. Ja mindre bara..

Frågan är bara vad sjutton jag skall ha på mig! Förslag tas gärna emot!


Ciaociao

LUKE!

Ett litet tips nu på kvällen är på en bok. Babbeldrottningen! Den är såå bra

Vem vill liksom inte gifta sig med en "Luke"

ciaociao

Some are just the drama

Efter en minst sagt DRAMA fylld natt så är det söndag. Det måste nog vara helgens mest slappaste dag.. Fick sova ut imorse så nu är man nog helt återställd efter sömnbristen. Men det jag inte förstår är att varje gång jag och tjejerna går ut, blir det alltid och då menar jag majoriteten av alltid - drama. Inte mellan oss såklart men det händer alltid de sjukaste sakerna! Varför händer det alltid oss? Finns det vissa personer som bara drar allt drama till sig?

Det enda jag kan konstatera är att om vi hade varit en dokusåpa - då hade vi haft mest tittare!!

Dessutom har jag världens underbaraste mormor. Jag råkade nämna för henne i telefonen att mitt kylskåp var tomt och att jag var för lat för att orka handla. När mormor och morfar kommer och hälsar på mig igår så har hon fyra proppfulla kassar med mat! Och en veckorevyn! Min lycka var gjord för dagen! Min mormor måste vara en sänd ängel från Gud.. eller nåt!

Nu är det kaffe, veckorevyn och sedan får vi se vad resten av dagen har att erbjuda..

ciaociao


Utan mening utan mål finns vi två! Eh jag menar tre!

Efter dagar av huvudvärk och illamående, antagligen på grund utav stress från tentan så är det idag utgång med tjejerna. Har haft både feber och illamående och huvudvärk idag igen - men avklarandet av tenta måste firas!

Schlager  och tjejmusik är på högsta volym och natten är ung!

Självklart ANKI så ses vi på glöggen hos pappa. Självklart saknar jag mitt nu saknade och älskade (!) Göteborg, (Sjukt vad man kan sakna ngt som man tröttnat på - men efter allt ändå så kommer Göteborg ändå vara ett älskat Göteborg!) Men Malmö och mitt älskade skåne-land kommer alltid att vara en tryggplats det med!

Ikväll är det ladies night out - trots min feber!!!!


Ciaociao

PLAY IT FOR THE GIRLS!


ANDIAMO

Nu är tentaj*veln klar. Färdigskriven. Finito. Nu är det raka vägen till drömmarnas land och jag måste klappa mig själv och mina ladies för ett bra tentaarbete denna veckan. För det var ingen lätt uppgift vi fick

Saknaden över alla i Göteborg har börjat sakta men säkert krypa i min kropp...

Ciaociao

PANIKOCHDAMPATTACK

Hela jävla (ursäkta språket) gårdagen igår var fucked up. Hela tentan är ett skämt, det regnade och träningen gick åt helvete. Fast jag mår alltid mycket bättre sedan när jag har tränat. Och samtalet med min sis i Espana var mysigt, men sedan... det som absolut inte får hända hände. Jag får typ panikångest attack bara att tänka på det..

Men allt det jag skrivit på tentan i skolan försvann.. FÖRSVANN! När jag satte på datorn var allt bara borta. Och nej jag har redan gjort allt men det gick inte att rädda. Det blev till att sätta sig ner och ta igen sex timmars arbete, och deadline är imorgon kl 16. Jag har nu inte en fråga att ta igen utan en och en halv...


Nu är det verkligen Forza andiamo!!

Varför skall tiden alltid gå så fort när man har deadline????

ciaociao


*

Nu är vi inne på tentadag 3 och jag har kommit.. inte alls långt.. Allting står bara stilla och frågorna som vi har fått känns som de bara har skapats och pressats fram ur lärarens tankar lika lätt som man knycklar ihop en cola light burk. Det finns väldigt lite koppling till viss kurslitteratur och frågorna går knappat att besvara på fyra sidor..

Ett svårt och inte alls roligt skämt


Nu sitter vi, me and my ladies på SOL (språk och litteratur centret) och köttar järnet.. Alla har samma uppfattning om tentan och tankarna på omtenta känns realistiska men kräkbenägna..


Nej lite mer fokus

ciaociao
Candy..

JvP har entrat lägenheten och ängeln hade med sig godis! Nu är det kaffe,godis och plugg natten lång..

Update later

ciaociao

Boungiorno

Kära vänner! Jag kommer vara den absolut lyckligaste personen i världen om jag klarar denna tenta.. Jag vet att det är mycket tjat om skolan och tentan osv men det är det mitt liv består utav nu de senaste dagarna framöver..

Idag blir det iaf en liten utflykt till Ystad och mormor och morfar, eller utflykt och utflykt, jag skall vaccinera mig mot livmoderhalscancer. De nålarna är inte att leka med. KUL!

Jag och SH i klassen satt och var totalt urtrött igår efter att ha pluggat tio till fem i skolan på tentafrågorna. . Och när vi är som tröttast kommer vi på en sak som säkert många andra har kommit på men som är ganska tråkigt. Båda två tycker om att läsa böcker men när vi har så mkt i skolan hinner man ju inte! Och sedan förknippar man böcker/läsa med plugg. Tycker detta är sjukt tråkigt eftersom det finns så mkt jag vill läsa. Dessutom var detta kanske lite väl nördigt att skriva om men jag var tvungen att dela mina och SHs tankar när vi var som tröttast.

Kaffe och frukost och sedan mer plugg

ciaociao
!

Okej jag kanske inte var så tydlig innan på vad problemet med klassens hemtenta handlade om.
Här kommer ett litet förtydligande..

På mitt program har vi bara hemtentor. Dessa läggs upp på utsatt tid och datum via hemsidan som en länk. Datumet för tenta till delkurs två var alltså idag och läraren hade satt ut klockan 0900 som tid. När jag och mina musketörer kommer till skolan för att börja med tentan märker vi att det inte går att öppna länken på hemsidan. Det visar sig att länken har inte blivit länkad, alltså det står "Länk" men det finns ingen länk att klicka på. Problemet hade kunnat lösas snabbt.. om det hade funnits personal på plats. Men självklart var och är all personal för mänskliga rättighetsstudier uppe i Stockholm på temadagar. De gick varken att nå via mail eller telefon, och de enda telefonnummrena som fanns var de som går till skolan. Så hela klassen hade verkligen panik där ett tag.

Efter att ha sökt lärarna och övrig personal på gula sidorna, eniro och hitta lyckades vi få tag på dem, men då fick vi också tentafrågorna kring halv elva istället..

Nu är paniken över detta borta men ångesten har kommit istället..

Dessutom tror jag att mitt finger håller på att gå ur led för det rör och knakar konstigt och sedan gör det ont..

Ciaociao

Panic!

Fy fan vilken panik! Idag klockan nio skulle tentan ha lagts upp på kursens hemsida! Men tror ni inte att personalen glömt att länka länken!! Eftersom man är utrustad med bra stalker kunskaper har jag och mina två medmusketörerna stalkat lärarna via eniro.se, hitta.se och massa andra hemsidor. Självklart är problemet nu löst och övriga klassen har nog stressat ner lite. Men ett tag var det verkligen stress på hög nivå!

Nu är det verkligen en för alla alla för en, för frågorna är ett skämt!!

Wish me luck för vi kommer att få sitta 24/7

later

ciaociao


Hets och stress

Ikväll är det party. Girls night out, och jag är absolut säker på att JvPs tjat om att det är från glöggen hon får allt (Björn Gustavssons skämt i Melodifestivalen) kommer bli kvällens raggningsreplik från hennes sida.

Nu är det hets och stress. Ses i malmövimmlet

ciaociao

I got a date

Dagen började med skrik och bank. Barn som grät.. nej jag har inga barn.. men grannen har!

Lyckligtvis så slutade detta och jag kunde i lugn och ro återvända till Glamour och babbeldrottingen och mitt starka kaffe.

Hela förmiddagen har jag varit duktig nog att tvätta.. Fy vad tråkigt och gud vad lång tid det tar!! Nu är iaf ett stressmoment borta. Tar en liten paus från hemmaladyn (eftersom jag inte är gift lanserar jag nu detta begrepp) och pluggnörden och skall möta upp JvP för en lunchdate.

Så nu är det hurry hurry

later

ciaociao


Give me lashes

Finns det något som måste vara precis som jag vill med mitt utseende, så är det mina ögonfransar. Kanske låter helt stupid men det är sant. Blir de inte bra, då vill jag inte vara med. Jag har blivit välsignad med långa ögonfransar som är bra uppåtböjda, vilket gör att jag aldrig behöver använda fransböjare.

Men något som absolut kan irritera mig är när mascaran börjar klumpa. Jag brukar byta mascara varannan månad, men bara för att den börjar klumpa behöver det inte betyda att den är gammal. Det kan vara så att klumparna är torkad mascara som sitter på själva borsten.

Därför får ni ett utav mina bästa och innan secrettips.

Ta mascara borsten ur mascaran och tvätta borsten försiktigt med ljummet vatten och tvål och få bort all mascara bara på borsten så att man ser metallen vid stråna. Ni anar inte hur mycket klumpar ni kommer se som försvinner med vattnet. Se till att bara tvätta borsten med stråna så att det inte kommer vattnet i hylsan på locket i i mascara tuben - för då är ni körda.
Torka sedan ordentligt med papper så att borsten blir torr och det inte finns något vatten kvar. Voila! Era fransar kommer vara lika fylliga när ni sätter på mascara som när ni köpte den ny. Eller ja nästan iaf.

Jag älskar Helena Rubensteins QueenLash mascara - gärna från the feather collection. Brukar använda den i mitten.ciaociao

UPDATE2

Nu har jag också hittat mitt lock..

Fredag den 13 kanske inte är så dålig ändå!

ciaociao

UPDATE

Update ett efter
cleaning!

Kamerasladden är hittad..

Och ett lock till mitt bredband.. eller lock till sladden till bredbandet.. FAN

kaffet smakar utsökt

ciaociao

Cleaning out fridag 13th

Jag vet inte om det är för att det är fredag den 13. Men jag har haft lite oflyt idag måste jag säga!

Seminariet gick bra och min grupp fick bra respons.. Nöjd som jag var tog jag bussen hem och gick raka vägen till ICA för att köpa riktigt j*vla snabbakaffe, och inte ngt billigt äckligt kaffe. Nöjd nu sitter jag med min mörkrostade LYX Nescafé.

Och eftersom jag är så kär i den burken förtillfället så hade jag gärna velat lägga upp en bild på den här på bloggen men då kommer problem nummer två.

.. Jag hittar inte kamera sladden..

great!

Sedan såg jag när jag kom hem att jag missade en föreläsning med SHARI´A kursen som jag skulle haft idag..

Dessutom så har jag tappat bort "locket" till mitt bredband..

Bra dag!!

Nu skall jag kompensera detta med att städa. Självklart kommer jag säkert göra sönder ngt men det återstår att se..
ciaociao


Fast

Efter en lång dag med massa skola och plugg, lägenhetsvisning med kusin A och möte med roommates i lägenheten angående städschema och praktiska saker så är man ganska slut.

Köpte för övrigt världens äckligaste snabbkaffe i mataffären så det var ett stort misstag. Mamma om du läser detta önskar jag mig en kaffepressmaskin i julklapp!!!

Dagen är full med plugg. eller dag och dag. Jag menar natten. Seminarie imorgon..

Nu skall AN låna datorn

ciaociao

Awful!

Dagen  har varit lång och intensiv! Världens hemskaste film i skolan om Sverige på 40-50 talet. VIsste ni att 63000 kvinnor tvångssterialiserades i Sverige då? 63000!! Herregud det är bara 60 år sedan snart! För er som vill se filmen heter den "Den nya människan" och i den spelar bl a Maria Lundqvist

Världens jobbigaste träningspass blev det idag med, och en lektion med min tränare på 40 minuter.. Fokus med min träning kommer nu ligga på att bygga upp hela kroppen efter min bi-och lugninflammation så nu blir det mycket arm och bålmuskler som kommer att jobba.

En tigerbalsamluktande tjej begav sig sedan till sin apartment för att titta på DAGENS MAN med Carolina Gynning. JvP gjorde mig och mina tjejer sällskap med chips och dip. Trevlig överraskning på onsdagskvällen!

Imorgon blir det bättre bloggning!

ciaociao

Losing concentration

Ibland finns det saker som man inte gillar med saker som man egentligen gillar.. Jag absolut hatar att SOL (språk och lingvistik centrum i Lund) inte har någon täckning inomhus. 

Jag vet inte om det beror på att man vill att studenterna skall koncentrera sig på sina studier som både mobilbredband och mobilen inte fungerar där inne.. Helt sjukt. En sak som är bra med skolan är internet som man kan få tillgängligt.. Problemet är att det inte funkar att koppla in på min dator för jag fattar inte hur man gör – fine att jag är oteknisk men ändå! Därför skaffade jag ett mobilt bredband för att göra det hela lättare för mig. Men inte f*n funkar det heller! För att det inte finns någon täckning på SOL.. Skämt!

Sitter nu på UB (universitetsbiblioteket) istället och väntar på att föreläsningen kl 15 skall börja.. Och just det ja.. jag skulle skriva en seminarieuppgift.. Koncentrationen är inte på topp.

nu måste jag få tillbaka koncentrationen!

ciaociao


Monday!

Kära läsare! Idag har jag gjort slag för svenska folket och.. vaccinerat mig mot svininfluensan.. Och sedan började den andra kursen idag som jag skall läsa "Sharia tillämpning i Sverige och EU". Den var tydligen bara tre veckor så det blir kort och effektivt. Om ni kommer ihåg så skrev jag om en lärare som vi hade haft under en föreläsning om Mänskliga rättigheter och Islam.. Bright man men inte så pedagogisk.. Självklart skall jag ha honom i denna kursen. wellwell

Några av er har undrat om jag mår bra med tanke på ett ganska djupt inlägg som jag skrev igår. Jag mår prima! Det är bara att ibland är det skönt att skriva av sig om saker som händer, men som man inte kan skriva öppet om och samtidigt har en massa tankar om. Det är upp till er läsare att tolka inläggen för jag vet redan vad det jag skriver handlar om.

Nu börjar nog en sen natt med massa plugg.. imorgon är det skolan 0900 som gäller.. Måste laga lunch med.. Jag önskar ibland att man var en bläckfisk eller superwoman, Så man bara kunde göra allt som behövdes göra utan att känna att tiden inte räcker till..

Glöm inte att Jimmy Choos collection för HM släpps på¨lördag. To die for!

ciaociao


Thoughts that spining around..

Tänk att vändingar i livet kan vara så snabba. Det som är upp ena dagen är lika mkt ned andra dagen. Förändringar som ändras och driver hos till hur vi är som personer kan vara lika förändrade som förändringar är. När något som man inte skulle hända händer, då börjar man förstå att man inte kan ta någonting som för det är. Det finns inget man kan ta för givet.

Hur gör man när man står mellan ett eller flera val? Och hur vet man att valet man väljer att göra är rätt? Inte bara för omgivningen utan också för en själv? Vem är det egentligen man måste vara ärligast mot - sig själv eller andra?

Hur gör man lögner till sanning och hur kan man ens göra sanningar till lögner? Vita som svarta lögner.. Vad är det egentligen som är rätt och vad blir fel? Att skylla på sig själv är ett sätt att komma antingen från lögnen eller också närmare sanningen. Ett annat sätt är att förneka och förtränga - att ljuga för en själv.

I slutändan är det bara en själv som man har kvar. Varför då ljuga för den du kommer leva med tillsammans hela ditt liv? Alltså dig själv.

Vart står man och vilken väg skall man välja. Vem skall man skydda och vem skall man beskydda.


Ingen har sagt att det skall vara lätt att leva. Och det är det inte heller..

ciaociao

The day

Idag när jag spatserade Malmös gator fram för att göra lite ärenden så slog mig tanken att gud vad fula visa body lotion flaskor kan vara..

Så jag styrde mina steg på Lagerhaus för att finna lösningen på problemet. Lagerhaus är för övrigt nog världens roligaste affär efter buttericks för de har verkligen alla möjliga typer av saker.
 
Så jag införskaffade iaf en pump för att göra bodylotion lite mer stilrenare, snyggare och chicare..

 steg 1

 steg 2

 Och Voila!

Invigningen på Vs jobb var mysig också, men man fick passa sig så man inte snubblade på barnen som sprang runt och lekte.. Men det var verkligen världens sötaste kläder, och jag såg till och med ett armband jag skulle vilja ha. V - du vet det med äpplena som berlocker! Man blev nästan sugen på att skaffa sig en liten unge, men det känns som lite fel tid för det nu.. Haha jag som mamma nu, det hade verkligen varit ngt. Butiken är en liten söt butik som ligger vid Drottningtorget i Malmö och heter Lucky little me.ciaociao

Addicted to coffee

Okej kära läsare! Jag fick en liten kommentar om att jag borde dricka kaffe för att bli pigg. Tyvärr funkar inte det på mig. Under min gymnasietid drack jag ungefär två liter kaffe/te om dagen för att orka med! Det slutade självklart med att jag blev otroligt beroende av kaffe och ville bara ha mer och mer kaffe.

Till slut så förknippade min kropp kaffe med att slappna av. För så fort jag var stressad drack jag kaffe och genast infann sig lugnet. Sant så blev kaffe min drog. Därför fungerar inte kaffe på mig för att bli pigg. Bara för att slappna av. Inte ens koffeintabletter gör mig pigg utan snarare trött..

Anyway tack för tipset..


Ciaociao

Country roads take me home

Gud vad jag älskar Danmark! Jag kan inte beskriva det men det är ngt med det hela.. I vilket fall som helst så tog det femtio år att komma till Odense. Eller ja två timmar. Men det var verkligen värt det! Hade super trevlig och fick se världens mysigaste stad!

Idag blir det att göra lite ärenden på stan och sedan invigning på Vs jobb. Hon jobbar ju i världens sötaste barnklädesaffär! Sedan åker jag hem till mormor och morfar för lite välbehövlig frisk luft, och ett lugn som man saknar.


Jag skall försöka vara lite huslig idag och städa och göra iordning här hemma för det ser rent sagt förjävligt ut! Jag som brukar vara så ´pedantisk när det gäller att ha ordning och reda, snyggt och städad men icke sa nicke. Ngt har hänt med mig! Nu blir det ändring..
ciaociao

D as in Denmark

Nu beger jag mig snart till vårt södra grannland! Hörs ikväll!

ciaociao


.

Förtillfället förstår jag mig inte på min kropp.. Jag är konstant trött. TröttTröttTröttTröttTröttTröttTröttTröttTröttTrött. Och jag fattar verkligen inte varför.. Jag äter vitaminer, och dricker inte mkt kaffe, äter bra och dricker mkt vatten, tränar också.. Men ändå är jag trött..

Ihelgen blir det rehab och återställning hos mormor och morfar. Skönt att komma ut lite på landet och friska luften. Se fälten och känna salta vindar från havet.. Mycket plugg blir det också eftersom vi har en jätte pedagogisk lärare (...) som bara ger oss mer och mer sidor till tentan om två veckor..

Snöstormen i Skåne igår skulle leda till att jag skulle handla en vinterjacka idag, men det får bli imorgon!
nu är det snart mammas pojkar på tv

ciaocia

sleeeeeeeppy

En mycket trött G försöker nu komponera ihop dagens första inlägg. Huvudvärk har jag också!!

Efter en två timmar (ungefär) lång promenad ner till havet med JvP och L har nu "Efterträningströttheten" kommit. Skall sova några timmar för att bli pigg tills kvällens tillställning som äger rum på Toshop i Lund. Någon VIPkväll med modevisning och efterföljande efterfest på Herkules. Får se om det blir någon efterfest för mig eftersom jag faktiskt har en date imorgon (!) tro det eller ej!

1500 i Danmark är det planerat, och ni som känner mig vet vem det är jag talar om, ni andra får vänta lite till innan jag kan avslöja ngt.. Om det ens blir något att avslöja!

wewillse..Nu är det några timmars sömn och förhoppningsvis ett litet roligare inlägg senare!

ciaociao


Despen kallar

Jag förstår att ni har saknat mig med tanke på besöksiffrorna men nu är jag tillbaka. Har stressat de senaste dagarna och igår tog jag 0630 tåget till Malmö för att ha föreläsning klockan 11 och sedan var det träning klockan 17 och sedan somnade jag enormt gått 2200. Så det har inte riktigt funnits någon tid.

Nu är jag tillbaka och imorgon är det föreläsning klockan nio. Jag och L märkte att vi läser samma böcker (Babbeldrottningen av Meg Cabot, som även Blondinbella läser) så vi hade tänkt leka tanter och ha en bokklubb..

Efter att ha lekt Desperete Houswives nästan hela dagen, eftersom jag har tvättat och lämnat i skor hos skomakaren, handlat, målat naglarna, läst chiclitt böcker och lagat mat, så är det nu dags för il quattro icke fruar att bli fruar. Om jag fick välja skulle jag självklart vilja vara Gabrielle. Snyggt namn förresten! Dessutom är hon sjukt vacker! Kanske inte hade velat vara precis som henne ändå..

Nej nu är det thé, updates later

ciaociao
ps. ES, jag åkte ju hem igår så vi får ses nästa gång jag kommer upp eller om du skall ner och titta på VC tävlingarna i Köpenhamn.. Hoppas jobbet gick bra!
Andiamo! Pussar

Keything

Ett litet tips! Kasta inte ut nycklar för mycket från balkong eller fönster.. Det kan komma en dag då man behöver öppna en ytterdörr och helt plötsligt går nyckeln av. Tur som är, är man smart och kommer på att det finns en annan dörr i huset som inte har samma nycklar.. Lucky me

ciaociao


From russia with love

okej jag borde nog gå en fotokurs, men här är iallfall pälsvästen jag fick av mamma från Russia!
Eftersom jag inte kan ta snygga bilder blir den inte riktigt rättvis men jag älskar den! Älskar den!!

    

Nu är det pluggdags och sedan fika med ES på dahls. Ändrade planer gott folk jag åker hem med 0627 tåget istället tillbaka till Malmö. Så ikväll blir det flytt från pappa till mamma.. igen!Later ciaociao

RSS 2.0