Let it go

Jag är tillbaka efter dag kantat med det mesta. Massa snöstorm och vandring genom lund för att hitta rätt tentasal, vilket påminde om en skola på 60-talet som nu sett sina bästa dagar. Jag kommer få en panik attack av att sitta där!! Dessutom så trodde jag att det spökade med det var ett sådant himla drag från vinden att dörrarna åkte upp!

Tillbaka till malmö blev det plugg på stadsbiblioteket och lunch på rose garden. Thai buffé kan ju vara det bästa! Efter att ha klarat av fem timmars sträck plugg blev jag deprimerad. Shopping fick bli mitt botemedel med Anne och efter ett glas bubbel och ett nytt läppstift och medlemskap gick jag med lätta steg hem från YSL VIP kväll! Vad shopping kan rädda ens dag!!

Sedan kom telefonsamtalet. Ett oönskat sådant. Det senaste har sjukhusen avlöst varandra, först morfar nu mamma. Inget allvarligt sa de. Men en traffikolycka har orsakat att hennes whiplash skada har kommit fram igen så nu ligger hon på sjukhus med morfin. Svårt att koncentrera sig nu.

Nu skall koncentrationen försökas återkomma..

Over and out

Ciaociao

GEarly morning

Nu börjar jag bli trött på denna tentaperioden.. Vill verkligen bara ha det överstökat! Men sedan efter denna lördagstenta så kommer två tentor till.. lite lättare så det är bra!.

Vaknade utvilad och pigg 0630 imorse, så tänkte att det var lika bra att ta tag i dagen. Idag skall det orienteras i Lund, eller jag skall hitta var jag skriver tentan någonstans på lördag så jag slipper springa runt 0745 och inte hitta!.

Idag blir det dessutom plugg på stadsbiblioteket och träning. Jag är sååå förbannat shopping sugen, det riktigt kliar i mina fingrar. Men på lördag efter tentan blir det storslam (hoppas jag).

Skall försöka boka tid för naglar också.

Wellwellwell. What can I  say? Busy day

Later!

CiaociaoBring the burning fact on!

Volia! Hemma efter en sjukt lång dag innehållande
* 6 h plugg på stadsbiblioteket
* lunch på redfellas
* Föreläsning med MIA (Malmös idrottsakademi) om kost kring träning
*inbokning av en dietist.

Att mat kunde betyda så mycket! Alldeles för många idrottare äter för dåligt (?) och för mycket och dricker alldeles för lite. Jag trodde jag åt bra och varierat, men man skall till exempel äta fisk tre gånger i veckan nu under vintern för att få i sig D-vitamin så att kroppen får i sig antioxidanter på en naturlig väg. Om du skall träna morgon så skall du hellre äta ett stort mål mat på kvällen för att kroppen skall kunna tillgoda göra sig energi, samt att efter varje träningspass skall du dricka en halvliter vatten eftersom du måste fylla på musklerna för att de består mestadels av vatten.

En kopp svart kaffe innehåller 20kcal medan en stor latte från Espresso house innehåller 230 kcal!

And it goes on!

Kosten för en idrottare är A och O och det vet flesta. MEn hur många eftersträvar en perfekt kost? Många tränar på och ökar träningsintensiteten i hopp om att bli bättre, men många och däribland jag själv glömmer maten och vilan i målet till att bli bäst.

Därför skall jag nu börja gå hos en dietist anställd av MIA. Jag har haft väldigt olika erfarenheter kring mat och träning. En tränare säger att man duger osm man gör, en annan att träningen skall trappas ner för ja måste återhämta mig, en tredje att jag måste träna mer samt gå ned ca fem kilo på två månader och där tillkommer en mängd regler för mitt levnadssätt. Men vem skall man egentligen lyssna på? Är man uppfostrad med att tränaren alltid har rätt är det svårt att helt plötsligt ändra uppfattning. Men denna gången med övervakning och experthjälp så skall jag ge det ett försök!Det kommer vara tuffa veckor men utan att testa vet man inte om det kan ge resultat och på föreläsningen gavs konkreta verklighetsexempel på hur mycket idrottare har lyckats efter att de lagt om kostvanor och hur olika kostvanorna ändras beroede på idrott. Skall jag äta fett eller kolhydrater etc?

Så efter föreläsningen så har mina tidigare (vad jag trott varit bra) kostvanor ändrats och jag tror nu att de ger mer skada än nytta..

Bring it on!'

ciaociao
Runing

Nu bär det av till stadsbiblioteket med tentaplugg dagen till ära, sedan lunch på stan med "Holken" och därefter föreläsning med stipendiet som jag fått för fäktningen.

Busy day!


Around

Tillbaks från träning och nu har ett svinkallt väder entrat Malmö.. Fy fan.. Eftersom jag var lite lat och inte orkar laga någon mat så blev det en specialité di Malmö. FALAFEL! Så gott

Nu är det så mina vänner att enorm beslutsångest har vält in över mig. Vad sjutton skall man läsa till våren??
Jag tar ju paus i mitt program för att läsa italienska så att jag sedan kan läsa italienska i Milano på min utbytestermin. Och igår kom kontrolluppgifterna från studera.nu hemsidan. Där stod det också vilka man har platsgaranti på etc. Vad skall man läsa? Det blir inte mer än 45 poäng (150 %) eftersom det räcker och blir över men jag vet verkligen inte mer än att det blir 15 p italienska och sedan 30 p..??

You get it

Eftersom jag är lite av en nörd (och det står jag för) när det kommer till skolan så vill jag verkligen läsa ALLT - av det jag är intresserad av såklart.
Så då är frågan blir det ryska/mänskliga medborgar rättigheter i mellanöstern/ politiska sturkturer i mellanöstern/danska/Juridisk översiktskurs/statsvetenskap?

+ italienska

Det är nästa som man får leka leken vem skall bort? Tre skall bort, och frågan är vilka två som hör ihop?

Tankar och idéer tas gärna emot för nu är det halvpanik.
Ciaociao

Klick it out

Sent inlägg idag!

Det finns något som jag verkligen avskyr och då menar jag verkligen avskyr. Att stå i kö. Och inte vilken kö som helst utan den J*VLA telefonkön!

Skulle höra med ett elbolag som skulle skicka en slutfaktura till mig för jag har sagt upp mitt abonnemang hos dem varför de inte har skickat fakturen, trots att de lovade mig att jag skulle ha den måndagen 15/11 (!?). Men nej först när jag ringer så KLICKAR telefontanten mig (som förövrigt är radiostyrd - vilket blir en ännu större förnedring) för att sedan bli nummer 65 i kön och därefter klickar de mig igen när jag kommit ner till nr 50. Nej tacka vet jag mail. Nu har elbolaget fått ett inte alltför trevligt men inte allt för otrevligt mail heller. Bäst för dem att de svarar.

För övrigt har dagen kantats av lite beslutsångest men mer efter träningen. Nu fäktning!

Ciaociao


Zip it

Efter en hektiskt dag i skolan med mycket plugg och äckligt kaffe från skolan så är man äntligen hemma. Men inte blir det lugnt för det, nej nu börjar tragglandet av italienska verb.. En inte så händelserik måndagskväll med andra ord.
Apråpå händelserik.. imorgon släpps Lanvin kollektionen för HM och jag måste säga att jag är oerhört besviken. Det finns nästan inget jag tycker är snyggt eller kläder som man faktiskt kan använda. Få se - en klänning och ett halsband är det. Synd med en sådan bra designer! Favoriten för HM kommer nog alltid vara Roberto Cavalli och Jimmy Choo om ni frågar mig.

Kunde det inte varit något i stil med detta istället? (Blandade bilder från höst 2010 och vår 2011)

ciaociao

Back on track!

Nu tas bloggen åter upp igen! Kul att se att även om jag inte uppdaterat den sedan den 8 juli (!) så har jag ändå haft trogna besökare på en jämn period! Kul!

Bloggkänslan och feelingen har återigen infunnit sig och nu skall det bli kul att blogga igen! Inte ett stressmoment som innan! Har fått flera frågor om bloggen skall tas upp igen och nu mina damer och herrar gör den det!

Just nu är mitt liv i en ganska kaosartad period. Mycket händer. Jag och tjejerna som delade en stor lägenhet i Malmö har nu splittrats och flyttat till var sitt eget håll. Vi bor fortfaranade kvar i Malmö vilket är kul! JvP flyttar till Kanada i januari och livet för oss andra fortsätter sin stilla gång i Malmö. Skolan finns kvar i Lund och just nu är det mänskliga rättigheter och italienska som står på schemat. Mycket att göra med 150% plugg, men som vissa av er vet så älskar jag att lära mig så även fast det ibland är vatten över huvudet så kommer energin tillbaka när man känner att man lär sig och utvecklas. Med dessutom två jobb och fäktning på landslagsnivå så blir min kalender ganska fullspäckad. Hatar att inte göra någonting.. Men frågan är hur man lägger band på sig själv och lär sig att ta det lugnt?
Tips tas gärna emot!

Just nu förbereds det också mycket för min kommande italienvistelse som blir hösten 2011 i minst ett halvår! Milano here I come!

Just nu är det time for school! Sitter på SOL (pråk och litteratur center i Lund) och kommer vara hemma vid halv nio - nio ikväll. Sista grammatiklektionen i italienska inför tenta på lördag (kl 8.00!!!) är ikväll så det blir att vara smart fram tills dess. Utkast inlämning på min C-uppsats (en del av den bara) om lite mer än en timma så nu blir detta inlägg avslutat.

Hörs senare ciaociaoRSS 2.0