Domedagen?

Så Påven lämnar sitt ämbete, snön vräker ner, val i slutet av februari och inställd fäktning pga av snön. Den största idrottsstjärnan i Italien någonsin, Valentina Vezzali (fäktare) har publicerat sin kandidatur till valet med Montis parti, i förra valet så promotade hon Berlusconi (snacka om helomvändning). Ja vad skall man säga, det händer saker hela tiden i Italien, Häromdagen när jag gick hem från Silvia (tjejen som jag hjälper med en tena i EU lagstiftning, jag har redan gjort den men hon jobbar heltid för att ha råd att betala sina studier och därmed inte mycket tid till att plugga så jag har hjälpt henne, förhört henne etc, hon har tentan imorgon) så möttes jag på gatan av en glad gamal signora som frågade om jag var troende. Jag svarade ärligt ja och hon gav mig en broschyr med citat från Bibeln och vi småpratade lite. Hon menade på att de ondskefulla personerna (speciellt män med makt) idag förstår vår värld. Ett trevligt samtal med en söt gamal dam, hade dock lite ångest över hela samtalet eftersom jag försökte att hela tiden vara artig och Ni;a henne, vilket jag inte gjort eller inte gör så ofta eftersom om någon Du;ar dig så du;ar du tillbaka. När damen började kalla mig te/tu istället för Lei blev jag genast lättad och duade därmed tillbaka. Innan våra vägar skiljdes åt sa hon till mig att hon skulle be för mig och min framtid och att det var ett trevligt möte. Lite gran "God bless you" stucket. Idag däremot har snön vräkt ner och fäktningen är inställd. Vet inte om det har något att göra med att Påven lämnar sitt ämbete. Var hos Silvia i morse och sedan har jag bara hållit mig inomhus, gjort lite italienska läxor och gått en promenad. Imorgon har jag italienska lektion.

Eftersom ni vid detta laget vet att jag inte vill lämna Italien har jag påbörjat sökningar för Mastersprogram i Italien och har hittat några riktigt bra. Men detta blir inte aktuellt förrän hösten 2014.

Igår kväll åt Hannah, Hannahs pojkvän Mathias och jag en aperitivo på ett av våra favoritställen, men alla var ganska trötta efter lördagens utflykt till Venezia så det blev en tidig hemgång. Ikväll blir det middag på campus och sedan mer italienska plugg. Tänkte skriva lite mer om Venezia sedan!

Visste ni förresten att man måste betala för att få rösta i de politiska valen i Italien! (vissa italienare)

puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0