fredag!

Buonasera! En chocklad festival började i onsdags i Bologna, om jag inte redan nämnt det, och den skall tydligen vara FANTASTISK! Skall dit imorgon eller på söndag

Hade EU lagstiftningskursen idag, föreläsningen handlade om internal market och komplikationer kring EU lagstiftningen och de nationalla lagstiftningarna. Pratade med prof.essa efter lektionen och tog upp fallet ang "snus". Hon vad inte medveten om processen så nu skall jag knåpa ihop ett mail med mer bakgrundsinfo och lite frågor som jag har ang fallet. Hon kommer antagligen ta upp det på onsdag när vi har nästa lektion eftersom hon ville diskutera det i klassen också. Efteråt hade jag svenska lektion med Luigi som börjar bli riktigt duktig, hans syster som också vill lära sig svenska, är så ledsen att hon inte kan vara med varje fredag när vi har "lektion" för de bor i Modena och hon går på gymnasiet där, så Luigi har bjudit mig att komma till Modena snart. Får se när det blir för har en del att göra..

Snart fäktning och efter fäktningen idag skall vi äta pizza. Det är en skam att svenska pizzor är så "dyra" i jämfört med italienska. Jag betalar, när jag beställer till camplus, mellan 3.5 -4,5 euro för en pizza och då är det med dricka och hemkörning, alltså totalt ca 39 kr.. 39 KRONOR!!!! Du får inte ens en kaffe på espresso house för det... Helt galet bra!

Fick reda på igår att inga studenter kan bo på camplus mellan den 22 dec till 6 jan.. funderar på om jag skall komma hem.. Vet inte riktigt hur jag skall göra, vill inte lämna Italien, men samtidigt lockar ett svenskt julbord ganska mycket, mamma kommer ju som sagt förhoppningsvis ner, men vet inte hur länge hon stannar så då kanske det är bättre att fira i Sverige?
Annars funderar jag seriöst på att hyra en stuga i bergen.. typ själv och njuta av naturen och lugnet.. kunde vara något.. Hm mycket tankar, än är vi inte där även om julpyntet kom upp här innan Halloween!!

ciaociao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0