Blond i Italien ger en inte alltid fördel...

Så jag har verkligen varit lat med att uppdatera.
I lördags hade jag tävling som inte gick så bra, fäktmässigt har jag utvecklats men jag föll tillbaka till mitt gamla sätt att tänka och på så sätt låste jag mig själv i matcher som jag borde vunnit. Tränare hårdare nu, inte bara fysiskt men också psykiskt.
När jag kom tillbaka till camplus hade amerikanarna organiserat ett togaparty som var jätterolig, och de hade gjort så fint med dekorationer. Open bar säger mycket och jag tror det var väldigt många som mådde som de förtjänade dagen efter...
På söndagen träffade jag en tjej från albanien som jag lärt känna och hennes kusin. Vi tog en kaffe och sedan strosade jag runt i Bologona och tog en kaffe lite här och där och bara njöt av höstvädret, även om det inte var det optimala. Det har börjat regna väldigt mycket här det senaste och Venedig har enorma översvämningar. För er som har mig på Facebook kan ni si en video jag lagt upp från Venedig. Jag hade tänkt åka till venedig nu till helgen men det blir nog inte så..

Igår var det fäktning och lektion i RI. Appropå Relazioni internazionali kursen är det nu bekräftat att vår professor hatar blondiner. HATAR. Jag och Hannah gick till hans kontor idag för vi hade några frågor ang kommande resultat och hämta ut den gamla tentan. Professorn har stora klasser, över hundra elever i varje, men han har bara en timma per vecka där han är tillgänglig att träffa och ställa sina frågor. Det var fler än Hannah och mig som hade tänkt se honom idag så efter att vi väntat över femtio minuter gick vi. Det verkade dessutom som han hade muntlig exam idag med studenter och när vi frågade de som också väntade utanför så visste de inte heller om det var enbart munta idag eller möte för frågor. Det är lite problemet med hans kurs, Ingen vet något. Han vill inte svara på frågor heller utan ber en att kolla hans hemsida. Iaf under lektionens paus så gick jag ner för att ställa några frågor och professorn började anklaga mig för att ställa frågor om information som jag redan visste, vilket jag inte gjorde. De andra Erasmus studenterna hade frågat ibörjan av terminen ifall vi kunde få frågorna på engelska för de ansåg det för svårt med italienska. Jag var inte en av dem och visste inte detta.. Hans tonläge och sättet han sa saker på gjorde mig riktigt irriterad och jag kan förstå varför italienska studenter protesterar.. Idag i Napoli har det varit riktigt stora studenkravaller.. Hur som helst, det som oroar mig är att han har makten över mina betyg och han är en professor som mycke väl kan faila en person beroende på att han inte tycker om den.. Nästa vecka skall vi försöka gå till hans office igen men jag kommer inte visa mig närvarande för jag tror det kan dra ner oss (mig och Hannah) så jag skall gömma mig i närheten, sedan skall jag ge hannah ett papper där det står att jag bekräftar att hon har rätt att se mitt tentaresultat (med min underskrift) och sedan får vi se.. Till oss har han sagt att tentorna skall göras muntliga, och enbart muntliga om man failat en tenta. Idag fick en ryska rätten till att göra en ny skriftlig tenta, fast den skulle varit munta.. så det är så systemet ser ut och det är allt mer uppenbart att han inte gillar mig och Hannah som dessutom är de enda blonda i klassen... Ibland är det inte alltid en fördel att vara blond i Italien..

Kommentarer
Postat av: Lisa

Ciao La Dotta! Ta det lite lungt med Il Proffessore.
Kanske ska ni inte gå båda två, du och Hanna, utan istället försöka nå honom á pro pos. Beskriv gärna att du fäktar och tävlar, och tränar så hårt! Då borde han se på denna blonda student med andra
ögon!! Lycka till! Många kramar, Gudmor

2012-11-14 @ 19:24:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0