The perfect date

Nu närmar sig hösten och vintern med stormsteg och känslan att vilja ha någon nära blir starkare för många. Alla drömmer vi väl om den perfekta höstflingen eller sommarflingen som kan vara hela året ut, under de kalla vintermånaderna och sedan fortsätta till januari - februari för att sedan förhoppningsvis finnas i vårt liv en ännu längre period.

Man får allt mer höra om vänner som går på dejter, som hittar kärleken, kanske blir hjärtekrossade men sedan hittar lyckan igen. Kärleken är som en cirkel som hela tiden snurrar. När man känner olycka i sig så när man minst anar det så har man lyckan igen.

Det hela har fått mig att tänka på vad egentligen den perfekta dejten kan vara?

Utifrån detta perspektiv kan jag av naturliga skäl endast prata för många av oss tjejer. Visst killar - fika dejter eller lunchdejter i all sin ära. Ett enkelt sätt för båda parter att kunna känna sig avslappnade utan att det sker under för stela former, samtidigt som om dejten skulle visa sig vara ett totalt fjasko är det lättare att komma undan en fikadejt än en lunch/fika dejt. Men hur fantasifullt är det egentligen? Fika gör vi dagligen. Jag säger nu inte att fikadejter är det tråkigaste slag av dejter, tvärtom det kan vara superlyckat, men en fantasifull dejt är ju så mycket roligare.

Visst sedan har vi den traditionella middags eller biodejten. Middagsdejten höjer ju den seriösa faktorn något. Det är en mogen man som tar ut en kvinna på middagsdejt några utav de första dejterna måste jag säga. Problemet här är att om det inte funkar på dejten - man hittar inget att prata om osv , då kan den där stela tystnaden uppstå som bara kan bli såå pinsam. Tipset här är att skratta bort det, eller att inte bjuda ut en tjej som man tror att en pinsam tystnad kan uppstå med. Men det skall tilläggas att middagsdejter är ett extremt plus i kanten om man har en trevlig stund tillsammans!

Sedan har vi biodejten. Biodejten skulle jag rekommendera till en dejt som inte är en av de första dejterna. Om det är den första dejten som är en biodejt - visst den kan vara trevlig - men när någon kommer att fråga "åh hur var dejten" vill du svara tyst då? Njae spara biomysandet till några utav dejt  4-5 istället. Då har både du och tjejen/killen lärt känna varandra lite mer vilket göra det till en ännu mysigare grej.

Så ja vad är egentligen den perfekta dejten? En utav de mest perfekta dejterna jag har haft var att åka "Rundan" i Malmö (typ paddanbåten i Göteborg" för att sedan ta ett glas på en mysig uteservering. Nästkommande dejt med samma person skedde först på en uteservering med ett glas vin och sedan en rundvandring på Malmö konsthall. Båda dessa dejter var otroligt fantasifulla och jag visste inte alls vad vi skulle göra innan. Personen i fråga hade verkligen tänkt till det ordentligt, och vi gjorde saker tillsammans som inte bara var att dela på en flaska vin på en resturaung eller en torr kanelbulle på ngt konditori.

Det var ovanliga saker som jag uppskattade och i efterhand uppskattar mer eftersom det visade sig att personen i fråga hade ansträngt sig. Alla vill ju träffa någon som vill träffa en själv eller hur? Man vill ju inte träffa en person som inte är ett dugg intresserad över en själv eller som inte har någon fantasi eller ansträngning över huvudtaget?


Stunden då mobilen plingar och en inbjudan till Les Miserable visar sig känns otroligt mycket mer lockande och fantasifullare att gå på än på en promenad eller fikadejt. Som jag sa innan är fika och promenaderna inget fel, men en promenad i höstrusk eller en fikadejt på ett supertrångt fik är inte någon ultimat situation nu under dessa mörka månaderna (eftersom alla andra tänker att det är det) Kolla istället upp något särskilt som händer i stan och gör det sedan till en gemensam upplevelse.

Jag lovar att personen ni bjuder ut på en fantasifull dejt kommer vilja träffa er ännu mer än om ni bara kör den regular fikadejten eftersom detta visar på att man är kreativ. Och det är väldigt få människor som inte gillar kreativa och ambitiösa personer.

Ciaociao

/G






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0