Mercato

Buongiorno/sera mina vänner. Trodde jag började få en förkylning igår men det var nog bara att all stress efter två intensiva veckor släppte. Har sovit så gott inatt och vid halv tio skrev Hannah till mig och undrar om jag ville följa med på en marknad som är varje lördag. Varför inte tänkte jag och följde med. Så mycket saker, så mycket folk. Men vi hade lunch på en jättemysig restaurang sedan och dessutom har jag fått ett stammis ställe till kaffe bar här i Bologna så vi gick dit och hade en liten koffeinpåfyllning. Göteborgare, tänk er centro fast otroligt mycket modernare. Jag älskar det och dessutom var det lucky saturday när ägaren bjöd mig på kaffen! Excellent. Jag och Hannah har bestämt oss för att börja prata italienska med varandra och när vi inte kan kombinerar vi det med engelska och om den andra personen kan det ordet någon är ute efter så säger hon det på italienska. Så i tre timmar har vi pratat nästan bara italienska, förutom när vi åt för vi var så trötta i huvudet. Och till båda våras förvåning så gick det jättebra! Nu skall ni inte tro att denna marknaden vi var på var värsta skabbmarknaden. Tvärtom. Nu vet jag var italienskorna köper en del av sina väskor och skor. Det fanns så mycket fina saker att jag fick hålla i mig själv. Tydligen var detta en marknad där prutning inte passade men sakerna kostade ingenting så det gjorde ju inte mig något direkt.

Har dessutom lyckats komma över min stora rädlsa att krossa gator och kan nu mera göra det på ett hyfsat italienskt vis. Inget mer väntande i flera minuter på att komma över, det är bara att gå och se vad som händer - i princip..

Innan jag och Hannah gick till marknaden såg vi flera polismän och militärer utanför en kyrka med väntande poliseskort. Frågade en polis vad som hände och de var någon form av mässa med någon känd präst (kardinal) - ingen aning en säkerhet var enorm och prästen (biskop/kardinal vad det nu var) var transporterad därifrån med högsta säkerhet.

Får läsa tidningarna på nätet och se vad det var för något. Här är iaf dagen i bilder. (och även några från gårdagen)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0