Year of 2009

2009. 2009. 2009.

Det känns såå overkligt att jag detta året blir 20. Herregud då är man ju inte tonåring längre utan helt plötsligt vuxen. Pressen på att seriöst ta tag i mitt liv med studier, hårdare träning, körkort och andra  viktiga saker på spänner sig högre och högre över min kropp. På ett sätt gillar jag att leva med stress och press - prestationerna för mig blir då bättre. Egentligen är det svåraste inte att leva med det utan att ta tag i sakerna som man behöver ta tag i för att resultaten skall komma. Ta tag i att hitta en körskola, leta sommarjobb, eller börja kolla upp om italien resan eller plugget i Lund till hösten. Det är det som är det svåraste.


2009 är nog året som utöver året man fyllde 18 - 2007- kommer att förändra livet mest för en. För i år kommer jag inte bara att bli vuxen vuxen på riktigt, man får gå på systemet och casinon, åldersgränsen har ingen betydelse när man är 20. Tandläkar besök kommer man hedanefter att få betala för. Och ett liv med mer ansvar kommer att så smått krypa fram. Men jag skall inte klaga för jag gillar det. Jag kan visserligen redan nu bestämma över mig själv - men när man är 20 känns ens beslut om saker tyngre. Mam och pap kommer få svårare att bestämma över mig och det jag vill göra - även om deras råd och erfarenheter kommer nog många gånger komma mer till pass.

Vad väntar då mer under 2009 än att alla de sista åttiotalisterna kommer att fylla 20?

Ett sjukt år tror jag väntar. Ett år av spänningar och glädje, ett utav de bästa åren. Jag vet att man säger det om alla år som kommer men det känns verkligen så nu att detta året kommer bli bra, riktigt bra.

Jag måste redan nu bestämma mig för om det blir Skåneland med Lund och juridik till hösten eller Italia med fäktning. Ett svårt besult och jag vill göra båda samtidigt. Vilket kommer bli svårt. Blir det ett jobb utomlands i sommar eller stannar jag i Sverige. Skall jag hinna ta körkortet innan sommaren som jag vill och kommer träningen och fäktningen att visa resultat?

Kommer skolan med några ämnen som jag skall plugga upp att klaras (det är klart de gör, varför skulle de inte göra det) och kommer ryskan på universitet att bli svår? Även om det är en nybörjar kurs?. Kommer jag hinna med jobbet eller skall jag bara fokusera på skolan och träningen - svar ja!.

Och kärleken då? Ja jag är singel, jag klart man vill ha en pojkvän men ärligt talat orkar jag inte med hetsen längre. Det får komma när det kommer, och jag gillar mitt singelliv. Jag gillar att kunna fokusera på vad jag vill göra och kunna prioritera mina nära och kära. Sedan är det klart att jag inte hade tackat nej till en prins men det för komma när det kommer för nu är jag trött på allt sådant.

Kanske har jag för högra krav.. Men krav skall man ju ha - men kanske inte så höga som jag har..
hm

Nej som ni ser så är det många frågor som jag ställer mig om 2009. Men även om frågorna är många så finns svaren och svaren kommer att ges under det kommande året. Ett år som känns kommer att bli totally fab.


Its just me

 ciaociao


Kommentarer
Postat av: anna

tandvård är gratis fram till 21 numera :)

2009-01-05 @ 21:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0