Jävla tågresa

  • Nu har jag precis kommit från tåget och är hemma i Göteborg..

    Okej, helt ärligt jag gillar att åka tåg och resa. Men denna resan blev verkligen inte så super trevlig. Det hela börjar med att jag skall köpa biljett till tåget, jag vet att jag har 40 min på mig innan tåget till Göteborg går och tänker att detta blir superlätt. Men nej SJtanterna segar sjukt mkt mellan nummrena (jag kom in när nummer 24 var och jag hade nummer 32) så jag hinner till och med till Espresso House för att köpa en kaffe och när jag kommer tillbaka är det fortfarande inte min tur. Jag får min biljett en kvart innan tåget skall gå!
     Det visar sig också att det tydligen inte finns några platser på tåget men får köpa biljetten ändå. Ni som har åkt öresundståg vet att man då får sitta på stolarna precis när man kommer in i tåget. Detta blir till en bitterhet, inte nog med att jag skall förbereda för min systers avskedsfest, jag skall också påbörja att läsa kurslitteraturen. Jag kan säga att det är inte helt lätt när folk skriker i mobiler. Plus att stolarna man sitter på är sjukt obekväma och jag har världens största väska med mig.

    Självklart sätter jag mig i den vagnen som skall kopplas av i Helsinborg så med min giant bag får jag traska igenom hela tåget (nu snackar vi väskan man har om man skall till USA i två veckor!). Skall börja läsa kurslitteraturen sedan och smart som man är vet man ju redan vilka sidor som skall läsas, så när jag har läst färdigt (1,5 h) så skall jag kolla i min almenacka vilka andra sidor jag hade mer, då visade sig att jag har läst sidan 10-61 istället för att läsa 129-159. Bara att börja läsa om.

    Snälla människor som går på offentliga toaletter, stäng ner locket efter! Ingen vill mötas av en syn med toalettvatten och allt som finns där! Och släng pappret i papperskorgen! Hur svårt kan det vara?

    För att få droppen att rinna över möts jag av detta kommunistklistermärke. Min dag när det gäller tåg idag? Tror inte det..


    För er som inte ser vad det står: "Allt vårt hat till dom som förtjänar det. All vår kärlek till alla er andra". Upp till kamp.

    Nästa tågresa skall jag:
  • Köpa biljetten dagar innan
  • Ordna så att jag får platsbiljett
  • Se till att hamna i den tysta kupén eftersom jag då kan läsa kurslitteraturen i lugn och ro.
  • Ha tillräckligt med kontanter så att man kan köpa från Cafévagnen, varför tar de inte kort på tågen??

ciaociao


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0