La felicità è un viaggio, non una meta

Gud jag tror inte nu förstår hur mycket man går i den här staden. Jag borde snitta ca 3,5 h om dagen plus en jävla träningsvärk men det går sakta men säkert framåt på gatorna. Var och fick info om kursen European Union Law som till min stora glädje är på engelska. Perfect. Väl på kontoret för internationella studenter vid den juridska fakulteten fick jag hjälp av en tjej vid namn Martina som tydligen också skall läsa kursen. Känns bra att dels lärt känna en kursare och att hon dessutom är italienska. Efter att ha fått informationen gick jag och tog en kaffe vid Piazza Maggiore. I min ensamhet, lugnt och stilla satt jag där och avnjöt en kopp kaffe när det från ingenstans kom fram en italienare vid namn, Dongiulio eller något, vi började småprata och han undrade direkt om jag hade pojkvän och var jag kom ifrån. Jag svarade snabbt att jag hade pojkvän, tror jag till och med sa att jag var förlovad (utmärkt gammalt knep) och att jag var från Sverige. Dongiulio som antagligen trodde han var en Don juan fick bita i det sura äpplet  när han inte fick någon kaffedejt med mig. Jag sprang snabbt därifrån senare och fick köra slalom mellan tiggare, vanliga människor och några tanter som är vitmålade i ansiktet och med vita kläder som vill skaka hand med en för att sedan tigga om pengar. En pekade på mig och frågade om jag hade och jag svarade snabbt "Non ho" (jag har inte) varpå hon skrek tillbaka "Dopo?" (Senare?). Seriöst jag har ju sagt att jag inte har två gånger.
 
Hur som helst fick köpt mig en skolväska idag och ett par fäktskor. Väskan är från HM eftersom jag inte vill lägga en förmögenhet på en väska som ändå kommer ha gått sönder när jag studerat klart här. Fick även köpt block och pennor. Blocken ser lite annorlunda ut här än vad vi är vana vid, right?
 
Efter det blev det lunch på ett jätte mysigt ställe på en tvärgata där jag av förvånad fick rabatt på maten. Ibland är det bra att vara en ensam blond svenska i en främmande sydeuropeisk stad.
 
 
Skall vila men värkande rygg och mina värkande ben inför kvällens träning
ciaociao
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anki Bjarnehed

Akta dig för Italienare;-) den bjöd du på Gaby:-))) men jag är inte orolig...du kan avfärda alltför påhängsna märker jag!Vila dig i form och njut av det som det ser ut härliga vädret. Här har hösten kommit med blåst och hällande regn hela dagen och kvällen...T.G.I.F :-)
Kramar i massor från Kalleanki

2012-09-21 @ 19:33:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0