Fredagkväll

Åter hemkommen från träningen. Inte så många där idag för det verkar som de flesta åkt bort över helgen. Men jag fick prova på "riktig" rullstolsfäktning för första gången mot en kille, jag tror, heter Enzo. Det är så många namn man skall hålla koll på att ibland glömmer jag allt. Hur som helst var det så jävla jobbigt för vapenhanden att jag hade riktig kramp efteråt. Som tur var, var de nya fäktskorna perfekt. Har nog aldrig haft så bra. Måste bara komma ihåg att ta med mig riktiga joggingskor för den joggingrundan som vi börjar med innan träning. Uppläggen på träningarna är först uppvärmning en kvart, sedan mellan 45 min och en timma är det styrketräning av hela kroppen. Styrka, snabbhet, spänst, ja allt ni kan tänka er. Först gör vi dessa övningar och sedan blir det liknande övningar men med mer fäktinriktning. Därefter fäktning.


Idag gjorde vi en övning på läktaren till baskethallen. Läktarnas trappavsater är cirka 1.10 m höga och övningen gick ut på att stå med en fot på läktarplatsen och med den andra på golvet och sedan hoppa och växla fötter. Typ liknande du gör på en stepbräda men detta var spänsthopp. Vi jobbade 10 sek och sedan tre fäktsteg fram tre bak och upp jobba 10 sek igen osv. Varje set var tre rundor (hopp 10 sek tre steg fram tre bak) och vi körde tre set. Knäet kände av de där hoppen ganska rejält och Marco gav mig ett handikapp på övningen. Vi gick sedan ner till fäktsalen där vi skulle köra benarbete. De andra fick mycket spänsthopp men eftersom Marco var orolig för mitt knä så fick jag istället övningar där vi jobbade med små snabba steg på plats för att sedan explosivt springa iväg ca 10 m med långa steg. Samma här , 3 set med 3 rep i varje. Det känns otroligt lyxigt och bra att ha en person som Marco på plats för han ger en bra övningar, bra rehabövningar samt att han verkligen verkar kunna skador. Missförstå mig rätt men många tränare jag haft från Ryssland har tyckt att man är svag om man är skadad eller har ont. Marco däremot tycker ingenting mer än att jag inte skall ha smärta. Därför sänker han eller ändrar övningarna åt mig. Han är medveten om min skada och därför känns det bättre för vi jobbar tillsammans för att stärka muskulaturen runt knäet. Igår hade jag en muskel som klumpade sig och drog så det gjorde så in i helvete ont men han förklarade att det bara var träningsvärk för den muskeln. Efter några övningar och smärtan var borta.



Vet inte om det ingår i fäktavgiften men fick skjuts hem idag igen. Denna gången var det Marco. Och jag måste säga att det är otroligt tacksamt för det är verkligen inte kul att gå här själv på kvällarna.



Fredag idag och de flesta hemma är väl på väg eller gör sig iordning för klubbande. Jag skall bara duscha nu och sedan sova. Det verkar som amerikanarna skall iväg till Verona imorgon så det blir en lugn helg för mig, vilket är bra för jag skall få stopp på träningsvärken och sedan börjar skolan på måndag. Nervosa? SI!



Långt och tråkigt inlägg kanske men hoppas det blir lite mer bilder och roligare imorgon



Bacio

Ciaociao


Kommentarer
Postat av: Sten Göthberg

Hej älskade Gaby,

härligt att läsa allt du är med om Grattis till förlovningen! Är han snygg ? Vad gör hans pappa ? (skämt)Idag lunch på Bachelors, Gunnar Dyre fyller 75 år, då faår man gratis mat !! Gött.
På måndag Sthlm och åter tisdag. var med Philip på Östra ang hans arm. Ev skall han opereras. Vi får se. Nu systemet för att köpa en flaska till Gunnar.
ha en fin helg. JÄD Pa

2012-09-22 @ 10:36:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0