Inaugurazione

Hemma efter invigningen av fäktklubbe. Gud det är som en enda stor familj! Alla är så himla gulliga och hjälpsamma och det var flera av de italienska mammorna som erbjöd sig att hjälpa mig med vad jag än behöver hjälp med! Tydligen visste alla att jag var från Sverige (kanske för att jag är den enda blonda?!) och alla barnen frågade när de skulle få fäkta med mig! Så gulliga.

Stefano som är president på min klubb och även gift med min tränare, presenterade mig för Italienska fäktförbundets president, efter lite samtal om fäktning och att jag var här på en erasmus termin fick jag en faderlig klapp i nacken med orden "sei brava e bella" håll på att sätta i halsen men tackade il presidente så hjärtligt för orden och för välkommnandet. En riktigt trevlig karl den där presidenten. Han avslutade sitt invigningstal med att säga; Även om fäktsporten är en stark sport i Italien och vi tar många medaljer, tex OSm är det viktigt att komma ihåg att vi inte enbart skall utöva den för att vinna, vi skall utöva den för det är vår glädje, barnens glädje, den tillhör vår kultur och vår historia och när du finner glädje i något kan du också prestera. Det gör vårt land i sin tur till en starkare nation.
Det är värjtävlingar i helgen som fäktklubben arrangerar så jag skall nog dit på söndag för att heja och titta.

Alla verkar vara helt slut på camplus, vet inte om det beror på vädret, vi har liksom fortfarande 25 grader. eller om det är.. jag vet inte vad. Så det blir lugnt ikväll men utgång imorgon!

ciao ciao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0