Checked out from rehab...

Nu är jag hemma igen från vackra Varberg och spat Varbergs kurort. Det är nog ett utav det bästa jag unnat mig i hela mitt liv. Hela atmosfären, stämningen, personalen, behandlingarna, träningspassen och maten och rummet. Allt var så underbart!


Kom dit igår vid tvåtiden och då tog vi det bara lungt framför brasan och drack kaffe. Gratis är gott. Sedan vid fyra var det dags för behandling. Delkroppsmassage som jag skrev innan stod på schemat och duktiga Nina gjorde det galant! Alla stela muskler är nu mjuka som bomull. Efter massagen var det dags att ta det lugnt i det sk "andrummet" - ett relaxrum där man skall vila efter behandlingen. Tydligen är detta lika viktigt som behandlingen. Supermysigt rum med massa olika teér, avslapnande musik och sköna liggstolar. Eftersom jag och faster hade olika tider för behandling fick hon sin behandling efter mig. Så jag passade på att gå ner till havspoolen och svalka mig.

Vid sju när vi båda var som nya var det en fyra rättersmiddag på menyn. Maten fick verkligen min mage att bli mätt. Så sjukt gott. Vi somnade sedan gott den natten.

Vi började dagen med en orientalisk morgon - qui gong liknande rörelser -  för att sedan ge oss på yoga passet. Kroppen var helt sjukt pigg efter det. Så vi tog våra glada pigga kroppar mot brasan för att vila lite och slappna av innan lunchen. Lunch buffén var också super.

Efter lunchen så skuttade vi tillbaka till gymmet och relaxavdelningarna där först ett svettigt träningspass kom till för att sedan koppla av i allt från bastu, bubbelpool till havsvattenspoolen.

Tyvärr hade vi inte så bra väder, men det gjorde inget för att mysfaktorn blev högre och brasan och kaffet uppskattades mer. Och självklart den underbara morgonrocken och de supersköna tofflorna.



För er som inte vart på SPA kan jag verkligen rekommendera Varbergs Kurort. Allting var verkligen underbart. Som ni ser så hann vi ganska mkt för att bara vara där under ett dygn, men man hade tid att fylla ut ännu mer än vad som framkommer här. Det som var bra med spat var att även om man var tvungen att vara ute ur rummet kl 11 - för att det skulle hinnas städas ordentligt till nästa gäst - så hade man fortfarnade tillgång till alla pass, gym, poolområde, behandlingar, matsal och olika "koppla av ställen".

 bilden är lånad från www.varbergskurort.se och det är även här du kan finna mer info om Kurorten




Både jag och min faster är supernöjda med vår vistelse och kommer hedanefter göra detta till en lite tradition ibörjan av varje år. Jag kan verkligen rekommendera att åka i början av året - dels för att det är mindre folk samt att det blir en perfekt start på det nya året. Nu är jag redo för vårt 2009.

Imorgon blir det iaf jobb kl 9-16 - varför tackar jag ibland ja till sådant? Bra pengar - iofs, men tiderna är förjävliga. Jag som hade lovat mig själv att inte jobba en söndag...

Ciaociao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0