A walk in the night - its a nightmare

Hej alla underbara! Nu är jag hemkommen från jobbet och en mysig fika innan jobbet med L, V och J, och eftersom jag inte alls ätit bra under hela dagen så har jag tryckt i mig en och en halv sallad av det vi säljer på Dahls. Japp det är sant. Vi har förmånen att ta hem vad vi vill gratis vid stägning, och självklart får vi gratis lunch med. Dahls på danska vägen har som koncept att allt skall vara dagsfärskt och det som inte säljs skall i så fall slängas. Om inte vi arbetande där vill ha det. Så idag hade jag med mig mat hem för ca 400 kronor. Tänk vad mkt vi slänger som man hade kunnat ge till hemlösa, då hade de allt blivit glada och man hade blivit glad själv eftersom man gör en annan person glad. Någon som verkligen behöver omtanke. Men tyvärr får vi inte göra det och ärligt talat vet jag inte varför.

För er som undrar så finns apan att köpa på Sorbet i Göteborg, annars vet jag inte. Vet iaf att blondinbella bloggat om en som hon köpt via nätet så där måste det ju med finnas.

Åh ibland blir jag bara så arg. Jag hatar att gå själv i mörkret. Det finns verkligen inget värre, jag verkligen HATAR det. Springer nästan alltid hem från bussen, eller iaf går sjukt fort. Och jag tycker det är så töntig att man skall behöva känna sig rädd och otrygg när man går hem i mörket i ett land som Sverige?! Det spelar ingen roll om man är kille eller tjej, ung eller gammal, det är lika otäckt oavsett. Och det blir inte bättre av att gatulamporna är släckta. Om man går ensam hem i natten i ett land som Spanien, Italien eller ngt liknande kan jag förstå att man är rädd som ung tjej, eller för den delen kille. Nu menar jag inte att länderna i sig är farliga, men det finns alltid, överallt, och det kommer alltid finnas personer som lever på att skada andra, och uppenbarligen har en passion för det. Bara det är ju sjukt!. Men varför försköer man inte få sina medborgare att känna sig trygga? Så fort jag har vart ute på krogen, eller hemma hos en kompis eller bara fikat, tar jag ALLTID taxi hem, för jag litar inte på att ta bussen och gå hem själv, man hör dagligen om sjuka saker som händer nattetid. Nej det ända säkra då för mig iaf är taxi. Jag tycker det är sorgligt och ledsamt att jag som svensk inte kan lita på andra svenska medborgare. Att jag inte kan lita och känna mig bekväm med mitt eget folk, är inte det sjukt? Det spelar ingen roll vart i Sverige jag befinner mig, Norrland eller skåne, jag är fortfarande lika rädd. Stan eller landet gäller samma sak, precis som samma känsla infinner sig oavsett om jag befinner mig i Biskopsgården eller Örgryte. Jag gillar inte att gå hem själv i mörket, och tyvärr kommer jag att ha denna känslan ett bra tag till, om inte föralltid. Och det är sjukt.  Jag vill kunna lita på mina medmänniskor och hatar att tro illa om människor. Men så länge som övergrepp sker så kommer jag inte kunna känna mig trygg när jag går hem själv i mörkret.


Nej nu måste jag verkligen packa, åker ju till Bratislava imorgon för att tävla Junior världscup i fäktning. Wish me luck .

Hoppas jag har tillgång till dator, skall göra allt för att få iväg lite blogginlägg.

take care och var rädda om varandra.

ciaociao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0