Våra ideal, vettiga eller helt sjuka?

Hur tänker modeindustrin? Sitter och tiitar på tv 3s special om supermodeller. Det har alltid varit ett hetsat yrke, men ingenting går upp mot hur det är idag. Vet ni varför alla kändisar i Hollywood är super size zero ? Jo för att de annars inte lyckas. De får inga jobb. "Tyvärr men du är för tjock, du är en 34 och du borde vara en 32 annars har du ingen framtid, gå och skaffa en dietist och PT fat gir".

Helt jävla sjukt. Hur vill de att tjejer skall se ut igentligen? Som de på bilderna nedan?
Nej jag fattar verkligen inte. Tjejerna mår ju verkligen inte bra med det livet. Armani förespråkade för ungefär ett halv år sedan lite "större" modeller för att modeindustrin skulle vara sund och healthy, men det verkar som han tvär vänt i den åsikten.

Det är ju inte konstigt att ung tjejer idag faller i bulimi och aneroxia träsket. Vilka är det vi jämför oss med och varför? Vi jämför oss med modeller som redan har tvingat sin kropp till att svälta och äter en morot om dagen. Dessa är över 20 i 99 % av fall och unga tjejer i tonåren har inte växt klart när de ger sig in på olika dieter.
de sakdar organ, och allt möjligt.
Tycker vi att Beyoncé ser stor ut? När hon egentligen är en 38 ?
Vad beror det på ? Jo att vi jämför en "normal person" med ett skelett.

Såg på brittiska dokumäntären, super size zero, som handlade om en mamma, sund brittisk strlk 36,cirka 33 år som tyckte att super size zero idealet var det värsta hon sätt. Hon bestämde sig för att testa gå ner till 0 på en månad, för att visa för alla att kändisar inte lever så glamoröst när de är size zero.
Vad gjorde hon då? Hon åt portioner som sin knytnäve, endast gröna grönsaker och tränad som en galning. Klarade hon det? japp, men  det tog henne två månader att komma tillbaka till sin normal vikt på 49 kg!

Visst är det bra att man gör ett sådant program, men detta program kan också vändas till en inspirationskälla för kvinnor som vill gå ner i vikt.

Vi har ett synsätt som är helt förvrängt med verkligheten.´Vi måste ändra idealen ! Annars kommer en stor majoritet med kändisar i spetsen som förebilder, orsaka en enorm aneroxia i världen. Vi har redan en och den är skapad av fattigdom och brist på mat,. vi behöver inte en till medan vi bekämpar den andra. Vi behöver verkligen inte en till där den är orsakad av kändisar med hur mkt pengar på kontot som helst.!
Rikedom vs smarthet
fattigdom vs hjälp i från människor som bryr sig! 

image81

Bilderna kommer från Armanis Haute couture visning


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0